5 популярних міфів про текстиль

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

5 популярних міфів про текстиль

 

Світ настільки швидко змінюється, що вчорашня істина сьогодні вже не актуальна. Текстильна сфера не стала виключенням. Ми підготували підбірку міфів про тканини, які міцно в’їлись в нашу свідомість, хоча вже давно не є правдою.

1. Яскраві тканини швидко вигорають

Якщо ваша квартира знаходиться на південній стороні, швидше за все, вам порадять зупинитись на пастельних відтінках текстилю. А головним аргументом стане те, що кольорові тканини швидко втрачають свою ефектність під сонячним промінням.

Джерело зображення archiexpo.com

Довіряти такому твердженню чи ні – вибір за вами. Але якщо ви купуєте якісні штори та оббивку, халепи не трапиться. Головне, при виборі тканин уважно подивіться на показник світлостійкості. Він має шкалу від 1 до 8, де 8 є найкращим значенням. Та невгамовно шукати текстиль із позначкою 6-8 також не варто. Такі тканини називаються аутдорами. Вони призначені для використання під прямими сонячними променями, наприклад, на вулиці.  Для інтер’єрного оформлення вистачить рівня світлостійкості 4-5. Тканини не будуть вигорати і довго служитимуть своїм власникам.  

2. Синтетику легко впізнати

Років 20 тому синтетику й справді можна було впізнати неозброєним оком. Та зараз це міф. Технологічний процес виготовлення поліестрових тканин постійно вдосконалюється.

Тому сьогодні ні на дотик, ні на око, натуральне від синтетичного не відрізниш. Сумніваєтесь? Зайдіть у меблевий магазин та попросіть тканину Persempra. Переконані, перше, що спаде вам на думку «Яка добротна натуральна тканина». І лише глянувши на склад, стане зрозуміло, що це 100% поліестр.

3. Цикли Мартіндейла – показник міцності

Коли ви завітаєте у салон меблів і попросите витривалу тканину, вам запропонують текстиль із великою кількістю циклів Мартіндейла. Та, на жаль, цей показник вже давно не є істиною зносостійкості.

Маркетологи добре зрозуміли на що ведеться покупець і стали безсоромно маніпулювати цим показником. Що тоді робити? Як обрати справді витривалу тканину? Координатор продажу меблевих тканин Interior Fabrics Денис Дзорелашвілі дає відповідь на ці питання:  «Можливо неочікуваний факт, але найголовнішим критерієм вибору тканини мають бути не цикли Мартіндейла, а вага тканини. Але й тут треба бути дуже уважним. Оббивка може мати знизу поліпропіленову підкладку або звичайну марлю, яка збільшуватиме вагу».

Джерело зображення скріншот відео з youtube.com

Якщо хочете обрати зносостійку тканину – звертайте увагу на вагу тканини і відсутність підклейки. Орієнтиром ваги якісної оббивки може слугувати найлегша колекція ТМ Italvelluti –  BAMBU, яка має 365 г/м.п. 

4. Натуральний текстиль не викликає алергію

При виборі м’яких меблів в дитячу кімнату, головною вимогою до тканин є гіпоалергенність. Покупці надають перевагу натуральній оббивці, сподіваючись, що це убезпечать дітлахів від хімії. Але чи є це гарантією якості? Можливо, ми вас розчаруємо, але склад тканини не є запорукою гіпоалергенності.

Так, бавовняна тканина у чистому, необробленому вигляді й справді не викликає алергії. Але якщо тканина виготовлена в Азії, найімовірніше, для її фарбування використовували дешеву фарбу. Ще раз повторимось – більшість неякісного текстилю має підклейку. А в клеї, яким прикріплюють підкладку, є небезпечні формальдегіди.

Джерело зображення apteczkadomowa.pl

Вихід є – обирайте тканини, у походженні яких впевнені. Надійність виробника має бути підтверджена сертифікатами якості та екологічності. Спеціальні позначки сертифікації є розміщені на каталогах зі зразками.

5. Поліестр додають в тканину, щоб її здешевити

Поліестр вплітають у натуральні волокна, щоб зміцнити їх. Такі тканини є більш витривалими, швидше сохнуть та менше піддаються впливам зовнішнього середовища. Текстиль називатиметься натуральним, якщо кількість поліестру не перевищує 65%.

Вірите чи ні, але повністю поліестрові тканини можуть бути дорожчими за натуральний текстиль. Причина криється в тому, що синтетичні волокна краще піддаються маніпуляціям поліпшення. Їх легше зробити стійкими до забруднень, води та навіть вогню. Тому не бійтеся поліестру у складі. Якщо він якісний – це тільки піде на користь тканині.  

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.