5 універсальних правил чищення оббивки

ОББИВНІ МЕБЛЕВІ ТКАНИНИ

5 універсальних правил чищення оббивки

 

У кожного з нас вдома є улюблений диван, який пережив і розлите вино, і брудні лапи собаки, і фломастери дітей. Справжні українські господині, зазвичай, самі пробують боротись із плямами. В деяких випадках ефект вражає, але деколи бруд перемагає.

Якщо ж, все таки, ви вирішили самостійно почистити свій диван, вам варто знати декілька правил, які посприяють отриманню позитивного результату.

1. Мінімум води

Перше і головне правило – це використання мінімальної кількості води. Коли господині починають із шаленим ентузіазмом віддраювати м’які меблі, вони часто забувають про те, що окрім чистки, диван потребує ще й сушки. А це завдання є куди складнішим, аніж виведення забруднень. Якщо занадто велика кількість води просочиться всередину дивану – існує імовірність, що з’явиться пліснява і запах сирості.

Це пов’язано із тим, що нижні шари мокрого поролону не мають достатнього доступу до повітря. Тоді вони починають неприємно пахнути й з’являється сприятливе середовище для росту цвілевих грибів. Тож коли виникає бажання почистити свої м’які меблі, використовуйте мінімум води, але максимум піни. Саме в ній є активні компоненти, які й поглинають бруд.

2. Все і одразу

Якщо пляма є на одній половині дивану, а на іншій її не має – все одно чистити треба все сидіння. Цього правила потрібно обов’язково дотримуватись, аби уникнути розводів та переходів із чистого в брудне. Адже ваш диван здається незаплямованим лише на перший погляд. Якщо на ньому не має видимих забруднень – це не означає, що він чистий. Пил, який щодня втирається в тканину не є дуже помітним, але ви одразу помітите його присутність, коли почнете чистити свої м’які меблі.

3. Один миючий засіб

Не експериментуйте із різними засобами одночасно. Тим більше не пробуйте наносити їх на різні частини дивану й дивитись, який впорається із забрудненнями краще. Є настрій до чищення – нехай сьогодні це буде господарське мило або спеціальний шампунь. Плями не зникни? Дайте дивану і собі відпочити, а наступного разу спробуйте інший миючий засіб.

4. «Ні» хлору

Хлорвмісні засоби є дуже ефективними й тому є популярними, але варто пам’ятати, що не всі тканини готові до такої зустрічі. Якщо ви не впевнені в надійності виробника меблів, якщо не знаєте які саме тканини використовувались для оббивки – краще не експериментуйте. Адже, наприклад, дешева азійська оббивка може просто втратити колір або розлістись.

5. Умовні позначення

Виходячи із попереднього правила, наполегливо рекомендуємо завжди звертати увагу на інструкцію по догляду за тканиною. Усі деталі ви можете дізнатись в меблевому магазині у продавця або просто на каталозі із оббивкою. Наприклад, на каталогах Italvelluti є не лише умовні позначення, в яких зашифровані правила чищення, але й вказані детальні рекомендації по догляду. Таку інформацію варто сфотографувати і нехай світлина чемно чекає до дня відчайдушного чищення. Повірте, це фото може врятувати естетику ваших м’яких меблів.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.