9 дизайнерських лайфхаків для оформлення малих квартир

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

9 дизайнерських лайфхаків для оформлення малих квартир

 

Кожному з нас хочеться, щоб наша оселя була затишна і привітна, красива і функціональна. Для цього ми мандруємо меблевими магазинами, зазираємо до шторних салонів, аби знайти весь той крам, який і створить домашню атмосферу. Та що робити, якщо площа приміщення не дає змоги наповнити простір всім тим, чого ми хочемо? Рішення є. Ми підготували підбірку дизайнерських лайфхаків, які допоможуть обійти малі масштаби квартири й не пожертвувати стилем.

1.Відволікайте увагу

Мала площа не так падає в очі, коли в очі падає щось інше ;) Шалено нестандартні меблі, яскраві шпалери, футуристична люстра – неважливо, який екстравагантний елемент декору ви оберете. Головне, щоб був ефект «вау».

Це, звісно, слизька доріжка. Треба бути дуже обережним, щоб не перетворити простір на кітч. Якщо ви облаштовуєте свою квартиру самі, не соромтесь попросити у дизайнера поради. Повірте, це професіонали своєї справи й вони вам допоможуть якісно обіграти усі недоліки кімнати.

2.Прозорість

Найпростіший та один з найефективніших способів зробити інтер’єр більш повітряним – це облаштувати його прозорими або ледь помітними елементами декору. Стільці з прозорого пластику, скляний обідній стіл, лампи, які не мають суцільного плафону, а є сплетені, наприклад, з металевого прута – все, через що можна наскрізно подивитись, підходить для декору невеликих квартир.

Джерело зображення http://www.kolocollection.com

3.Оптичні ілюзії

Використання кривих ліній, хитрих поєднань кольорів та матеріалів є найбільш ефектним способом розширення меж кімнати. Лиш уявіть – ви заходите у приміщення, а стіни не мають ні початку, ні кінця. Стеля десь високо-високо, а підлога, на перший погляд, абсолютно не плоска.

Джерело зображення https://www.houseandleisure.co.za

Світ оптичних ілюзій – це головоломка, яка заворожує погляд і змушує засумніватись в тому, що бачиш на власні очі. В мережі Інтернет є сотні зразків того, як можна легко, недорого та стильно вплести загадку у вашу оселю. Якщо не хочете радикальних змін, доручіть завдання обману зору текстилю. Для цієї місії чудово підійде 3D штори SALSA. Цей текстиль міняє свої акценти залежно від кута зору: ромби дивним чином розчиняються в лінії, а кольори модифікуються у незвичні відтінки. Здивуйте себе та своїх гостей. Впевнені, що зайшовши в казку, ніхто точно не зверне уваги на те, що приміщення крихітне. 

4.Меблі на тонких ніжках

Найбільша проблема маленької квартири – це великогабаритні меблі, які роблять простір візуально важчим. Розкриємо секрет – причина не в розмірі дивану, а в його суцільній основі. Щоб додати приміщенню повітряності, достатньо обрати меблі, які стоять на ніжках. Тонкі, витончені опори, наче чарівні палички, перетворять тяжкі меблі на акуратні елементи інтер’єру. Вони «відірвуть» диван від підлоги та збільшать відкритість і просторість кімнати.

Джерело зображення https://www.pinterest.com.mx

Ще одна порада – нехай ніжки на ліжку, комоді та шафі будуть однаковими. А ще краще якщо ви оберете нетрадиційний колір та форму. Таким чином ви «вб’єте двох зайців одразу»: і візуально розширите простір, і додасте родзинки приміщенню.

5.Смуги

Хтось скаже, що це банальність. Хтось скаже, що вже так давно ніхто не робить. Але факт є факт –смуги візуально розширюють простір. Низькі стелі – вертикальність вам в допомогу. Вузька кімната – оселіть горизонтальні смуги на вужчій стіні.

Джерело зображення http://faqindecor.com

Підійдуть як однакові смуги, так і різнорозмірні. Не бійтесь мислити нестандартно. Пограйтесь з кольорами, фактурами. Це можуть бути і текстильні пано, і довгі рамки для фотографій – варіантів справді безліч. А що найважливіше – на відміну від намальованих фарбою смуг, такий декор можна легко змінити, коли він вам набридне.

6.Багатофункціональність

Немає значення, який у приміщення розмір – потреби господарів залишаються незмінними. Всім необхідні місця для зберігання речей, місце для відпочинку чи для прийому їжі. Але як це все помістити в малий простір? Відповідь проста – нехай одна річ виконує декілька функцій.

Джерело зображення https://www.infovision4u.com

Столик, який легко трансформується з журнального в обідній або ж картина, яка модифікується в столик. Ще одне рішення це пуф, який залежно від потреби може використовуватись як місце для зберігання речей, підставка для ніг, кавовий столик або ж додаткове сидіння. 

7.Простота форм

Якщо у вас дефіцит вільного місця, краще забути про барокову помпезність, вензеля і тому подібні речі. Чим простіший дизайн оберете, тим делікатнішим буде простір. Парадокс, але в цій ситуації, оминувши елементи, які характеризують розкіш, ви зробите свій інтер’єр дорожчим.

Меблі з тонким силуетом, однотонний текстиль, шафи з невеликою кількістю відділень – дотримуйтесь цих правил і ваша оселя буде легкою та не перенавантаженою.

8.Різномасштабність

Щоб обманути зір, використовуйте меблі з різних колекцій та різних стилів. Спробуйте зробити свій інтер’єр дещо авангардним. Та головний секрет – комбінування меблів різних розмірів. Таке стилістичне та масштабне асорті оживить інтер’єр та додасть йому динаміки. Стіни вже не так сильно давитимуть, атмосфера буде легкою та ненав’язливою. 

9.Свіжі або глибокі кольори

Мала площа однозначно не має бути скучною. Категорично заборонено робити її однотонною. Це той випадок, коли треба забути про білий, сірий, бежевий та коричневий. Світло-лимонний, пастельно-фіалковий, глибокий синій або смарагдовий – способів зробити кімнату емоційнішою безліч.

Оберіть той відтінок, з яким точно потоваришуєте, з яким буде комфортно проводити час. Але хай вибір впаде на «не скучні» барви. Тоді простір точно стане особливим і візуально глибшим.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.