Австрійські штори – синтез пишності й елегантності

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Австрійські штори – синтез пишності й елегантності

 

Австрія – справжнє серце Європи. Місце, яке дихає середньовічною історією та імператорським розмахом. Та головне, що австрійці бережуть і популяризують усі, навіть найдрібніші, надбання своїх предків.

Яскравим прикладом є австрійські штори. Ще у далекому XVIII столітті місцева знать почала декорувати вікна замків абсолютно новими портьєрами. Цей специфічний декор називали фестонами. Вони виконували виключно декоративну функцію і приваблювали зацікавлені погляди особливою пишністю і багатством.

Та не можна сказати, що австрійці були повністю чесними при їхньому створенні. Вони взяли за основу принципи французьких та римських штор. Від перших запозичили пишні складки, а від других механізм роботи. Але переможців не судять, а австрійців справді можна так назвати.

Незвичне драпірування швидко знайшло прихильників по всьому світу й до сьогодні користується неабиякою популярністю. Та в чому ж секрет? Відповідь проста – у конструкції і, як результат, вигляді.

Абсолютно рівне полотно пронизане вертикальними шнурами, які створюють можливість горизонтально підняти, а точніше стягнути, штору. Під час здійснення таких маніпуляцій, зупинитись можна на будь-якій висоті. Таким чином верхня частина штори може й надалі залишатись рівненькою, а от нижня драпірується в невагомі хвильки.

Австрійські штори чудово доповнюють класичні інтер’єри. Вони зливаються воєдино зі стилями бароко, прованс та історизм, створюють атмосферу розкоші та вишуканого смаку. Величаві складки чудово пасують театрам, бенкетним та актовим залам. Але варто пам’ятати про деталі, яким під силу змінити усю концепцію.

Найбільш впливовим елементом у цьому випадку є тканина. Якщо обираєте легкий тюль, наприклад MAGA або SARI – австрійські штори створять ауру романтизму та невагомості. Крізь драпірування пробиратиметься світло, перетворюючи тюль на напівпрозорі хмаринки.


                                                                                                                                      SARI

Якщо ж хочете, щоб усе навколо промовляло аристократизмом – придивіться до жакардів та велюрів. У пригоді стануть справді фантастичні LORENZO, HENRIETTE та MERTON. Без жодної сторонньої допомоги вони зададуть тон усьому навколо. Адже їм немає рівних у створенні пишного й помпезного.

                                                                                                                                             


                                                                                                                                    MERTON

Загалом, сучасні австрійські штори зберегли максимум ознак своїх первинних зразків. З часом лиш вдосконалились комплектуючі та в сотні разів збільшився асортимент тканин та фурнітури. Тому сьогодні споживачеві набагато простіше створити декор вікон своєї мрії.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.