"Інтер'єрний дизайн прагне дати людям відчуття щастя" – Анна Десятничук-Папушенко

НОВИНИ

 

Знайомтесь – це Анна Десятничук-Папушенко, головний архітектор-дизайнер компанії Alfa SPA Development. За її тендітними плечима десятки яскравих, помпезних та мегакреативних проектів.

Один із них– СHALET EQUIDES. Ми понад рік допомагали Анні з його текстильним оформленням. І тепер його номіновано на інтер'єр року.

Ми поспілкувались з Анною про особливості роботи із класикою, золотом, склом та бетоном. Запитали про секрети трансформації простору і як в ХХІ столітті створювати палаци.

- Розкажіть про себе? Де ви вчилися бути дизайнером? 

Якщо глибоко замислитись, все почалося ще в дитинстві. Я зростала в родині архітектора, у якій панувала атмосфера творчості. Мені не знадобилися десятиліття, аби знайти своє покликання. Ще маленькою дівчинкою я малювала принцес та їхні палаци… Після закінчення школи, я здобула художню й архітектурну освіту, які й стали основою моєї творчої професії - дизайнера. Так і сьогодні я малюю палаци – розроблюю плани й інтер’єри, втілюючи їх у життя. Дитяча мрія про замки реалізувалася у створенні елегантних класичних інтер’єрів.

- Часто кажуть, що робота дизайнера, особливо на об’єктах, важка для жінок. Якби ви це прокоментували?

Ніколи не відчуваю цього. Професія не повинна бути обмежена таким фактором як стать. Головне – це професіоналізм, любов до професії і віра в себе. Безліч відомих архітекторок, таких як Заха Хадід, Аманда Левете, Казуйо Седжима є тому чудовий приклад.

- Розкажіть про ваш проект CHALET EQUIDES?

CHALET EQUIDES – це комплекс з конференц-залами, ресторанами, холами та готельними номерами.

Спершу Equides Club довірили нам з командою Alfa SPA Development реконструкцію SPA, а пізніше ми трансформували решту простору. Усі приміщення стилістично схожі, але водночас кожне виділяється своїми особливими рисами та кольорами.

В СHALET EQUIDES акцент зроблено на багатофункціональності приміщення. Це водночас і зала для світських вечірок, і затишний конференц-зал. Цей багатогранний простір призначений для класичної музики, конференцій, банкетів, виставок, концертів. В залежності від заходу змінюється сценарій освітлення.

Комбінація розкішної класики та сучасних матеріалів є головним концептом проекту. У новому просторі зустрілися класика та бетон, технологія та мистецтво. 
Розкіш завжди була, є та буде актуальною. Класика відверто заявила про своє існування в сучасності, перестала бути ремейком колишнього.

Класика – це мистецтво! Саме тому темою усього об’єкту ми вибрали мистецтво: мистецтво в інтер’єрі, мистецтво створювати його та мистецтво насолоджуватись сучасною класикою, створивши вишукану атмосферу.

В інтер’єр конференц-зали внесли багато сучасних контрастних матеріалів. Ми закцентували на бетоні та склі, щоб візуально підкреслити розкіш за допомогою контрасту матеріалів.

Для мене в дизайні важливі нестандартний підхід до форми і гра з візуальними ефектами.
Я  вдячна замовникам за довіру реалізувати CHALET EQUIDES .

А головне для мене – реалізація моїх творчих ідей, що були для мене справжнім задоволенням.

- Розкажіть про підбір текстилю?

Ми обрали колекцію Samina – це елегантна, велюрова тканина, з легким золотавим блиском. Така розкіш не виглядає кричущо, а підкреслює вишуканість, уособлення аристократизму, індивідуальності.Велюрові тканини з класичним візерунком передають відчуття сонячного блиску і відмінно підкреслюють велич зали.

Ремарка: розкрию секрет продовження світлового дня виключно декором: достатньо просто додати в інтер'єр золотистий текстиль.

Також в оздобленні стін конференц-зали CE ми використали різнофактурні текстильні панелі, які зараз, як ніколи, в тренді. 

Тканини в інтер'єрі – одна з найважливіших речей, так як це тактильні відчуття. Ви торкаєтеся до тканин і вони «торкаються» до вашої свідомості, до вашої душі, тому ми дуже ретельно поставились до вибору колекції. Крім тактильного комфорту, ми використовуємо гру та контраст кольорів і фактур.

Інтер'єрний дизайн став чутливий до того, чого не вистачає людям в щоденному житті або що нами втрачено, і прагне відновити нестачу, дати людям відчуття щастя. Життя біжить, часу немає, технології несуться вперед ... Тому у людей все сильніше потреба «приземлитися» - налагодити зв'язок з природою, ідентифікувати себе з якоюсь певною культурою, історією, повернутися до коріння.

Інтер'єрний дизайн в цьому сенсі повністю розвернувся до людини, до її душевного комфорту. Роль мистецтва в цьому сенсі дуже велика, тому як домінанту в просторі ми використали гіпсові барельєфи з давньогрецькою тематикою.

- Чи маєте улюблені колекції?

Я люблю сміливі, контрастні та ефектні поєднання кольорів. З самого першого погляду я закохалась в преміальну колекцію PERMONT та обрала її для акцентної групи барних крісел та диванів камінної зони ресторану CE.

Також шикарна колекція, яку ми використали в оббивках крісел – це велюр Nessino Collection, де сміливо поєднали в одному виробі три типи тканини: смужку Stage,однотонну тканину Senib та Nessino Chery інтерпретовану у розкішному класичному стилі візерунка Дамаск. Це поєднання стало емоційним VIP-одягом для меблів. Основа тканини –  віскоза, це робить продукт дещо дорожчим, але, безумовно, надає йому розкоші. Ефект –  вражаючий!

- З якими труднощами зіштовхнулись в роботі над CHALET EQUIDES?
Кожен проект індивідуальний та має своє обличчя та характер. Класика займає величезне місце в моїй творчості. В першу чергу, інтер’єр має відображати характер.

Найскладніше – це створити в просторі неповторність. Саме тому використовували гру матеріалів, кольору, світла, декору. Не перевантажуючи гармонію класики, легкими штрихами ми підкреслили її розкіш і пишність.

- Чому любите працювати з класикою у лакшері-сегменті?

Один з перших моїх замовників був мільярдер, тому мій сегмент замовників з самого початку був налаштований на класичний палацовий стиль. Сьогодні я працюю в «сучасній класиці», постійно стежу за новими тенденціями, і, що цікаво навіть виходить їх прогнозувати.

- Робота займає велику частину життя. А чим ви ще займаєтесь для душі?
 Це – акварель… Я навіть її не відокремлюю від роботи, тому що обов’язково в цій техніці роблю скетчі. Або своїми акварелями можу оформити готовий інтер’єр, про що мене часто просять замовники.

- Опишіть свої ідеальні вихідні. 
Це час завжди з моєю сім’єю. Завдяки ним я відпочиваю думками. Тому не дивно, що моя родина завжди знає мої улюблені слова під час відпочинку: «Яка КРАСА!!!» . Я бачу красу у всьому, що навкруги нас, від цього в мене виростають крила і множиться натхнення!

- Що вас надихає творити і створювати? 
Відчуття насолоди кінцевим результатом, коли ти вперше потрапляєш в простір своїх реалізованих творчих ідей.

- Яку би ви дали пораду всім дизайнерам, хто лише починає свою кар’єру. 
Багато працюйте над своєю професійністю, шукайте і творіть, вірте у свої сили і відкривайте простір для реалізації себе! 

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.