iSaloni 2016: і не таке ще буде чи і не таке вже було?

НОВИНИ

iSaloni 2016: і не таке ще буде чи і не таке вже було?

Ну що ж, ми обіцяли розповісти вам про iSaloni 2016, і ми виконаємо свою обіцянку! Минуло достатньо часу для того, аби вгамувати емоції. А вражень було стільки, що голова йшла обертом! Втім, як і в минулому році, як і щороку! Ще не було такого, щоби Міланський меблевий салон гідно не зустрів своїх гостей! Адже це Італія - законодавець моди та стилю!

Італійці можуть просто оббити табурет строкатою тканиною - і в них вийде цікава штучка, точніше - не просто штучка, а оригінальне крісло! Вони знають свою справу і вміють її робити. Відчуття смаку у них, здається, передається спадково. У них все дуже органічно, кожен окремий предмет доповнює інший, навіть якщо вони абсолютно контрастні за формою, кольором і фактурою.

Все як у казковому королівстві! Шпалери зі справжнього мармуру плавно спадають вам просто під ноги, світлові інсталяції, немов непрохідний ліс, оточують вас з усіх боків, наганяючи сон або глибоку задумливість, хутряні світильники ніби ворушаться від випромінюваного світла ... Але. Хіба сьогодні цим кого-небудь здивуєш? І хіба в минулому році було інакше? Ні, iSaloni не вичерпала себе, Міланська меблева виставка як і раніше залишається найвпливовішою меблевою виставкою в Європі. Але вона не дивує. І не є новатором. Здається, що iSaloni тільки констатує ситуацію, що склалася на сучасному ринку, і не більше.

Але меблі ... Ох вже ці італійські меблі ... Напевно, їм немає рівних в Європі. Прості, зручні форми, які не вимагають ніяких зобов'язань і вигадливих поз, тільки розслабитися і насолоджуватися! Цього року на виставці було досить багато оксамиту і велюру. Втім, як і в минулому році, як і в позаминулому ... М'які меблі з велюровою оббивкою, дійсно, виглядають відверто дорого і одночасно невимушено. Більшість меблів, як і за часів старих добрих аристократів, обшивають темними велюрами: бордовим, темно-синім, глибоким смарагдовим – такі кольори надають загадковості і в той самий час поважності всьому інтер'єру і обстановці, яка панує в ньому.

 

Сергій Костенко, засновник Interior Fabrics«... Натуральних тканин стало набагато більше, хоча і в минулому році їх було не мало. Може, більше уваги зосередили на тактильності... Тканини тепер немов огортають меблі, створюють затишок в інтер'єрі, утихомирюють обстановку. Меблі стали скромнішими, більш домашніми, комфортними, вони створюються безпосередньо для людини – хоча про це італійці ніколи не забували і раніше! »

Сергій Костенко, засновник Interior Fabrics

Трендовими кольорами цього сезону, як для меблевої індустрії, так і в світі високої моди, стали м'ятний і світло-рожевий колір пелюсток сакури. Але ці ніжні, можна сказати «дівочі», кольори, дійсно, були всюди. Особливо на простих невигадливих меблях в мінімалістичному або індустріальному стилі. Такі кольори ще більше підкреслювали ефект чарівної «недозавершеності» меблів.

До речі, зелених меблів і, взагалі, зеленого текстилю було дуже багато, як і в попередні роки. Мода на зелений колір в усіх його проявах в Італії, а значить і в усій Європі, так і не пройшла. І напевно протримається ще якийсь час. Бірюзовий, болотний, сіро-блакитний, смарагдовий – якого зеленого тільки не було на iSaloni 2016. Також досить популярними були квіткові принти на меблевій оббивці. При цьому тканини були підібрані таким чином, щоби «непомітно» вливатися в інтер'єр, злитися з ним воєдино. За останніми тенденціями меблі перестають бути акцентом в інтер'єрі, вони виступають в ролі складової, при цьому у ролі досить органічної частини навколишнього декору. Правда, подібні інтер`єри були популярними і в попередні роки, але їх було значно менше.

Як і в попередні роки було багато сміливого «божевільного» дизайну, при тому досить практичного, але незвичного для середньостатистичного споживача. Спинки крісел, схожі на зуби в пащі тигра, дивани, що нагадують плетений кошик ... Простота і божевілля – два передових гасла iSaloni. І так щороку. Сміливості в італійців не забрати, але наскільки новими є їх рішення? Де новаторство?

Можливо, хтось скаже, що італійці втомилися, а може, це просто перепочинок? Але революції так і не відбулося... А хотілося б якось приїхати, а там все кардинально змінилося, і зелений раптом став не модним, і велюри зникли з поля зору! Чи можливі в епоху змін такі кардинальні зміни? А чи потрібні вони? Може, ще не час, і громадськість не готова? У нас є час закріпити ті знання і вміння, які у нас є зараз. Подивимося, що покаже нам наступний меблевий салон в Мілані. Довіримося італійцям, їм видніше. Вони живуть в іншому, відмінному від нашого, світі, вони – поза часом... А ми як завжди будемо чекати з нетерпінням. Чекати нового, оновленого, iSaloni.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.