Як не пошитись в дурні, купуючи оббивку? Чеклист для перевірки себе

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Як не пошитись в дурні, купуючи оббивку? Чеклист для перевірки себе

 

Вибір м’яких меблів – процес тривалий, клопітливий і дуже відповідальний. Форма, розмір, стиль, оббивка – як же багато моментів, на які треба звертати увагу. Обираючи ідеальне на вигляд в магазині, ми живемо теперішнім і не надто переживаємо про те, як ці меблі служитимуть нам далі.

 

У процесі експлуатації найчастіше підводить оббивка. Купуючи меблі, зазвичай, їй приділяють найменше уваги. А дарма. Саме від її якості залежить довжина життя м’яких меблів. Як обрати справді якісну тканину? На що обов’язково звернути увагу? Про усі тонкощі підбору меблевої оздоби розповіла менеджер Interior Fabrics – Вероніка Нікульченко. Ось короткий чеклист для підбору ідеального текстилю. 

1.Зразки тканин у професійних каталогах

Каталоги Italvelluti створені відповідно до європейського стандарту і є прекрасним прикладом того, як має бути представлений якісний текстиль.

Продавцям часто доводиться слухати незадоволення клієнтів через малі зразки тканин. А все тому, що важко зрозуміти, як тканина буде виглядати у великому шматку. Для того щоб краще пізнати оббивка в кожному каталозі Italvelluti є її великий відріз. Він служить як раз для знайомства з текстилем.

Мета великого шматка – показати виворіт тканини та спосіб, яким вона виготовлена. Таку тканину можна тактильно відчути. Цей шматок не має зміцнюючої каталожної підклейки. Він демонструє тканину такою, якою вона є насправді і якою буде на ваших меблях.

2. Виробник тканини та країна її походження

Обов'язково вибирайте виробника з ім'ям і хорошою репутацією. Інформацію про нього дуже легко знайти на просторах інтернету.

Якщо виробник справді знаний, на його каталозі обов’язково буде вказана країна-виробник. До прикладу, на зворотному боці каталогів Italvelluti Ви гарантовано знайдете позначку «Made in Italy».

3. Склад тканини

На кожному професійному каталозі є вказані технічні характеристики. Саме там варто шукати  склад тканини. Він може бути як повністю натуральний – в складі присутні натуральні волокна (CO - бавовна, LI - льон, VI - віскоза і ін.), так і повністю синтетичний (PL - поліестер). Доволі часто склад є комбінованим (поліестр + бавовна).

Покупець має вибирати, що для нього є пріоритетним. Якщо важлива практичність тканини, краще обрати тканини з синтетичних складом. Такий текстиль краще піддається інноваційному захисту. Наприклад, текстиль Italvelluti має систему захисту від забруднень - Zero Spot System. В домашніх умови вона спрощує догляд за тканиною, дає можливість почистити сухі, жирні, вологі забруднення вмить.

Якщо клієнт надає перевагу натуральному складу, він повинен бути готовий до того, що догляд за тканиною має бути трохи іншим. Якщо синтетичну тканину можна почистити вологою мильною губкою, то натуральні волокна потребують професійної хімчистки.

4. Поліестер у складі

Найпоширеніший текстиль – поліестеровий. Давайте розберемось що таке поліестеровий текстиль. Ця тканина, отримується з поліефірних волокон. Такий текстиль по праву вважається найбільш популярним. За різними підрахунками поліестер становить близько 60% текстильного ринку.

Поліестер – це не погано. Він володіє значним списком переваг. Незважаючи на те, що слово «натуральний» вселяє людям більше довіри, саме штучні меблеві тканини сьогодні завойовують ринок. Крім економічної вигоди синтетична тканина також володіє іншими корисними якостями:

1. Висока стійкість до зношування. За цим показником поліестер в рази витриваліший, ніж ляна, бавовняна або будь-яка інша натуральна тканина. Тому, щоб меблі служили справді довго, тканина має бути зносостійкою.

2. Простота в догляді. Синтетична тканина має низьку гігроскопічність, що є її плюсом. Вона не дозволяє випадково пролитій рідині просочуватись в поверхню дивана.

3. Свіжість фарб. Матеріал прекрасно зберігає початкові кольори. Він стійкий до ультрафіолетового проміння. Тому можна не бояться відкритих штор в літню спеку – диван, огорнутий в поліестер, не вигорить на сонці.

4. Візуальна імітація натурального матеріалу. Якісні синтетичні тканини настільки добре повторюють фактуру природного волокна, що часто неможливо візуально визначити походження тканини. Тому навіщо платити більше.

5. Достатня вага тканини

Вага тканини повинна бути не менше 330 г/м.кв. При підборі тканини для меблів, цікавтеся її щільністю. Саме вага впливає на те, як тканина буде розтягуватись. Багато продавців через незнання будуть акцентувати вашу увагу на тесті Мартіндейла (тест на зносостійкість), але, повірте, він не має особливої ​​значимості. Потрібно дуже багато часу, щоб нитка тканини протерлася, але зовсім небагато часу знадобитися на те, щоб тканина розтягнулася.

6. Вогнетривкість

Якою красивою не була би тканина, вона повинна відповідати вимогам безпеки. Як з гігієнічної точки зору, так і з протипожежної. Скільки нещасних випадків сталося через непогашену сигарету, яку залишили на дивані!

Щоб цього не сталося, обирайте вогнестійку тканину. Вона має спеціальне просочення, яке гарантує, що тканина не загориться від тліючої сигарети чи іншої іскри протягом 8 - 10 секунд. Цього часу зазвичай достатньо, аби прибрати недопалок.

На каталозі можна знайти іконку перекресленої сигарети або сірника – це і є позначкою вогнетривкості.

7. Тест Мартіндейла

Стійкість до стирання зносостійкість – один з найважливіших критеріїв оцінки якості тканини. Він часто використовується як основа для порівняння споживчих властивостей. Цей показник говорить про придатність тканини для різного використання. Чим вища стійкість, тим інтенсивніше тканину можна експлуатувати.

Всі європейські меблеві тканини обов'язково проходять цей тест. А його результати ви можете знайти на кожному каталозі в блоці «Технічні характеристики».

Та який показник Мартіндейла є достатнім? Все просто. Для домашнього використання: з м'яким наповненням меблів – 10 000 циклів; з твердим наповненням меблів – 15 000 циклів. Для громадських місць: з м'яким наповненням меблів – 30 000; з твердим наповненням меблів – 40 000 циклів.

8. Здатність «дихати»

Важливою властивістю оббивної тканини є її здатність пропускати повітря. Коли тканина добре пропускає повітря, кажуть, що вона «дихає». Меблі в такій тканині не будуть парити та довго зберігатимуть первинну форму.

Коли ви сідаєте на диван, повітря має проходити через тканину. В іншому випадку, воно проходитиме через шви, що приведе до їх розриву.

Не існує єдиного методу визначення повітропроникності. Рекомендуємо побутової спосіб: візьміть шматок тканини і щільно притисніть до губ. Спробуйте видихнути і вдихнути повітря через нього. Якщо це вдалось зробити легко – тканина повітропроникна.

9. Тактильні відчуття

При виборі текстилю потрібно зважати не тільки на його зовнішній вигляд, але й на власні тактильні відчуття. Вам має бути приємно торкатись до тканини. Пам’ятайте, що влітку до оббивки тулитимуться не лише ваші руки. Тому обов’язково потоваришуйте з текстилем.

10.  Технологія антикіготь

Хочу розкрити секрет:) Технології антикіготь у світі НЕ ІСНУЄ!

Це маркетинговий хід виробників. Тому якщо продавець пробує вам продати цю властивість – не ведіться. Справа в тому, що кіготь це натуральний ріжучий засіб. Не існує технології, яка може захистити вашу оббивку від порізів на 100%!

Єдине, що може мінімізувати ризик – тканина з мікроскопічним переплетенням. У колекції Interior Fabrics яскравими представниками цієї категорії є мікрофібри Sabbia та Tokyo. Якщо меблі огорнути в таку оббивку, кігтики вашої тварини просто не матимуть за що зачепитися!

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.