Не горить, не блищить, не вигорає. 5 порад підбору штор у ресторан

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Не горить, не блищить, не вигорає. 5 порад підбору штор у ресторан

 

Ресторан – це індивідуальна концепція, де кожна деталь досконало продумана. І віконне оформлення не є виключенням. Вибір тканини для штор обумовлений дизайнерським рішенням, розміром, кольоровою гамою приміщення та бюджетом. Але є моменти, на які треба звертати увагу завжди, незважаючи на вищезгадані фактори. Альона Халіна, менеджер Interior Fabrics, поділилась порадами, які допоможуть обрати правильний текстиль для ресторану.

1. Вогнетривкість

Для оформлення ресторану не можна використовувати легкозаймисті тканини. Текстиль має бути вогнетривким. Від цієї якості залежить безпека закладу та гостей.

Є два рівні вогнетривкого просочення: Part 1 і Part 2. Тканини із першим рівнем захисту не займаються від тліючої сигарети, іскри чи іншого джерела вогню. В той час, як текстиль із другим рівнем ще й не підтримує горіння при відкритому вогні.

Вогнетривкість текстилю має бути підтверджена сертифікатом. А на каталозі повинна бути спеціальна позначка, яка повідомляє покупця про цю важливу властивість.

Ідеальною вважається вогнетривка тканина з волокна Trevira. До складу її поліефірних волокон входить фосфор, завдяки якому текстиль буквально «не горить у вогні». Ні після прання, ні після хімчистки тканини не втратять цієї особливої властивості. А все тому, що текстиль на молекулярному рівні не боїться вогню.

До того ж тканини з волокна Trevira довговічні. Вони не деформуються, не вигорають на сонці, легко чиститься, швидко висихають, зберігаючи свою форму. Текстиль Trevira є тільки у шановних текстильних брендів. Прикладом такої колекції є підбірка Aspen.

2. Витривалість

При виборі віконного декору в ресторан враховуйте не тільки оригінальний дизайн, а й показники зносостійкості: вагу тканини та стійкість до ультрафіолету. Ресторанний текстиль повинен виглядати ідеально навіть після багаторазового прання. Тканини, що втратили форму чи колір навряд чи додадуть привабливості закладу. Штори повинні бути зшиті зі щільної, якісної тканини, яка відмінно чиститься. Пристойний заклад не може дозволити собі дешевий текстиль!

3. Комбінований склад

Тканини зі змішаним складом поєднують якості натуральних і синтетичних матеріалів. Бавовняні, лляні або шовкові волокна забезпечать естетичний зовнішній вигляд, а поліестрові – полегшать догляд.

До речі, якщо вікна виходять на сонячну сторону, натуральні штори варто захистити додатковою підкладкою. Така хитрість зробить віконний декор більш впевненим й у сонця не буде шансів зруйнувати естетику тканини.

4. Світлостійкість

Якщо у ресторані є тераса, літній майданчик або вуличні конструкції – штори виконують не лише декоративну функцію, але й мають практичне навантаження. Для таких випадків знадобляться тканини outdoor. Вони призначені спеціально для оздоби на вулиці. Аутдори мають дуже високу стійкість до ультрафіолету, вологості та цвілі. Вони легкі в догляді і чищенні. Тканини outdoor швидко висихають, зберігаючи свій зовнішній вигляд.

У закритих засклених конструкціях такий текстиль не перешкоджає природній вентиляції і освітленню. Він створює максимально комфортні умови для відпочинку. Оптимальним рішенням для такого типу закладу стануть легкі фактури тканин і прохолодні відтінки.

На відкритих конструкціях штори створюють ефект камерності. До того ж вони захищають від вітру і пилу. Гармонійні ансамблі допоможуть створити більш щільні тканини: парусина, льон, тик. Для декору відкритих приміщень підійдуть колекції Garden та Sator. Подивіться нашу підбірку тканин Outdoor.

Окрім колекцій outdoor, можна використовувати і тканини blackout. Їхня багатошаровість додасть відчуття усамітнення та романтики. А все тому, що вони абсолютно не пропускають світло. У цьому випадку варто звернути увагу на колекцію блекаутів Mate Class-1.

5. Тип закладу

Хороші штори в ресторані – це показник його престижу і статусу. Текстиль має тішити око та підкреслювати особливості закладу. Та дуже важливо, аби штори гармоніювали з інтер'єром, підтримувати його стилістику. Ось декілька найпопулярніших типів ресторацій з відповідними рішеннями шторного оформлення.

- Бізнес-клас

Для закладів бізнес-класу найбільш прийнятне рішення –  пишні драпірування, багатошарові конструкції, комбінування декількох кольорів. Стануть доречними класичний тюль, кисті, підхоплення, бахрома і м'які ламбрекени. Таке шторне оформлення гармоніюватиме з дорогими меблями. Для декору ресторану бізнес-класу підійдуть колекції Rainbow, Ateliet, Victorian. Інші класичні тканини з цієї серії дивіться в каталозі.

- Малі приміщення

Для закладів із малою площею варто обрати текстиль світлих кольорів. Про аксесуари краще забути. Штори не повинні займати багато місця. Бажаної легкості додадуть портьєри на люверсах або петлях. У такому випадку згодиться підбірка No Limits.

Ще один лайфхак – стельовий спосіб кріплення карнизу. Цей прийом візуально розширить простір.

- Прованс

Для дизайну кав’ярень та кондитерських найчастіше обирають стиль прованс. В таких інтер’єрах особливе місце належить текстилю. Саме він створює неповторний затишок та атмосферу домашності. Штори прикрашають вишивками і мереживами ручної роботи. Використовують небілений льон і бавовну.

Гарним прийомом є повтор орнаментів на шторах, скатертинах, серветках та доріжках. Колекція Proposte – чудове рішення для текстильного оформлення ресторану в стилі прованс.

- Сафарі

Щодня з’являється все більше і більше закладів у стилі гарячої Африки. Щоб підкреслити шалену енергетику закладу, варто зупинити вибір на натуральних тканинах грубої текстури. Підсилити ефект допоможуть аксесуарами ручної роботи. Комбінуйте яскраві і насичені кольори, не бійтесь соковитих патернів. Колекції Goya (тканини з квітами) та Pictor (тканини з орнаментом) створені якраз для таких проектів.

 

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.