Органза - ефектна розкіш сучасної тканини

ПОРТЬЄРНІ, ШТОРНІ ТКАНИНИ

Органза - ефектна розкіш сучасної тканини

Технологія виготовлення органзи вкрай трудомістка. Нитки, а для виготовлення органзи використовують шовкові, віскозні або поліестрові волокна, піддаються складній обробці. Підбираються виключно тонкі і міцні, майже прозорі, без вади нитки, які попарно туго скручуються утворюючи полотно тканини. Найчастіше для органзи використовують синтетичні матеріали, так як знайти бездоганну нитку з натурального волокна - дуже складне, майже нездійсненне, завдання.

Органза - досить жорстка тканина (до речі, тому її дуже люблять дизайнери), але при цьому повітряна і напівпрозора. В залежності від властивостей волокон може бути матовою або блискучою.

Сучасна органза найчастіше складається з поліестеру. Його достоїнства - відмінна світло-і атмосферостійкість, незначна зминаємість, висока міцність, повітря-і світлопроникність, стійкість до органічних розчинників. Свого часу, коли органзу виробляли з шовку та віскози, вона належала до дуже дорогих тканин, котрі використовувалися в основному для комірців і прикраси костюмів. Впровадження поліефірних волокон дозволило знизити вартість цієї тканини, розширивши сфери застосування.

Завдяки технічним нововведенням і розвитку текстильного дизайну сьогодні ця тканина прикрашається і обробляється різними способами: печаткою, травленням, вишивкою, лазерною прорізкою або перфоруванням. Серед нових модних видів органзи варто виділити тканину- «хамелеон» (ефект «шанжан», обумовлений переплетенням ниток різних кольорів в якості уток й основи), яка змінює колір залежно від кута освітлення, і органзу-«веселку», з переходом з одного кольору в інший вертикальною смугою.

Як дуже вдало сказав наш менеджер, органзу бажано застосовувати скрізь, де потрібне світло і свято - для тюлі на вікнах, якщо не хочеться закривати вид або затемнювати приміщення, в парадні та святкові приміщення - вітальні, приймальні, банкетні зали. Ця легка тканина красиво лягає в структурні складки, чудово поєднується з тафтою і сатином, з класичними та будь-якими іншими переливчастими і блискучими тканинами.

Рекомендуємо обережно використовувати в приміщеннях з тваринами і не вішати поблизу відкритого вогню (на кухні), а також намагатися не використовувати на великих, незатемнені ролетами або тонуванням вікнах, що виходять на південно-східну сторону, так як тканина дуже швидко втрачає свою міцність під впливом сонця.

Підсумовуючи все вищесказане, хочеться підкреслити, що відмінною особливістю органзи є її легкість і прозорість, а також простота у догляді, універсальність застосування та багато підвидів.

Компанія Interior Fabrics запропонує Вам великий вибір різноманітних видів органзи - від найтонших до самих щільних, від дуже нарядних і блискучих до абсолютно матових; в різних цінових категоріях, синтетичні, змішані або натуральні. І, як завжди - величезна колірна гамма і різні фактури, створені за допомогою вплетення більш щільних ниток, з принтом, вишивкою, витравкою або ручним розписом. Також за спеціальними цінами Ви можете замовити великі метражі декоративних тканин для оформлення приміщень сегменту HoReCa (ресторанів, готелів, комплексів, будинків відпочинку). В асортименті органза висотою до 3,3 метра, негорюча органза або, навіть, органза зі складом 100% шовк.

Пропонуємо Вам ознайомитись з представленими на сайті легкими тканинами у розділі ТЮЛЬ

Запит на підбір тканини Ви можете відправити з сайту з Вашого особистого кабінету (тільки для зареєстрованих користувачів).

 




Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.