Особливості тканин для спальні – чи існують вони, взагалі?

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Особливості тканин для спальні – чи існують вони, взагалі?

Які тканини вибрати для інтер'єру спальні? Чи повинні вони бути особливими і відрізнятися від іншого текстилю в вашому домі? Взагалі-то ні. Всі текстильні матеріали, які використовуються в домашньому інтер'єрі, повинні в першу чергу бути на 100% безпечними для здоров'я мешканців, а це значить – не містити шкідливих хімічних речовин! Ну, і звичайно, відповідати вашим особистим естетичним вимогам, перш за все тактильним, тобто, ваша спальня повинна подобатися вам на дотик!

Насправді, особливостей у виборі тканин немає і не повинно бути, тому що всі матеріали у вашому будинку – в ідеалі – повинні бути якісними і нешкідливими, адже вам доведеться контактувати з ними кожного дня. Так, тканини для спальні не повинні бути чимось видатним і особливим, але вони мають відповідати суворим і непохитним вимогам. Адже саме в спальні ви якомога ближче стикаєтеся з текстилем і робите це максимально довірливо щодня.

Постільна білизна – це, взагалі, окрема розмова. Постіль повинна бути виготовлена з натуральних тканин – і це беззаперечно! – для вашого ж спокійного сну. Льон, бавовна, сатин або атлас – вибирати вам. Але зневажливо ставитися до вибору тканини, до якої кожного дня буде схилятися ваша голова, не варто.

Із покривалами, шторами, декоративними подушками справи просуваються простіше. Такого роду текстиль не обов'язково повинен бути виготовленим із натуральних матеріалів. Тканини з волокон природного походження вимагають дуже ретельного догляду і максимальної охайності під час користування. Але сьогодні є такі синтетичні тканини, які ані на дотик, ані на вигляд практично неможливо відрізнити від їх натуральних аналогів, а догляд за тканинами, що створені зі штучної сировини, набагато простіший.

Ідеальним рішенням на сьогоднішній день є тканини, створені з натуральних волокон з додаванням штучних. Синтетичні добавки не помітні неозброєним оком, тобто, на зовнішній вигляд вони ніяким чином не впливають, але от що стосується якості і довговічності використання! Ось тут вони доречні як ніде! Завдяки волокнам штучного походження тканини набагато міцніші, «витриваліші», еластичніші. Не бійтеся використовувати їх в домашньому інтер'єрі: і в спальні, і у вітальні.

Єдине, що може і повинно зупинити вас при виборі текстилю для спальні, - це наявність формальдегідів і інших шкідливих для здоров'я хімічних речовин. Так, виявити їх не так просто. На вигляд це зробити неможливо. Але ви можете понюхати тканину, яка вам сподобалася. Як би це не звучало. Якщо запах вас відштовхує, якщо він неприємний і хай навіть мінімально нестерпний, – не купуйте цю тканину. Швидше за все у її складі є шкідливі для вашого здоров`я речовини. Тканини Interior Fabrics екологічні і не містять формальдегідів та інших хімічних речовин, небезпечних для вас, ви можете бути повністю спокійні за себе і своїх близьких і обрати будь-яку тканину, яку побачите в Інтернет шоу-румі.

Що стосується оббивних тканин, серед них є багато таких, що наділені спеціальними, винятковими, властивостями. Наприклад, велюри колекції GEORGE не спричиняють алергічних реакцій та електростатичної напруги при дотику. Тканини для оббивки меблів, такі як ZERO SPOT, ADAMANTIO, SABBIA та інші, не спалахують від сигарети чи гарячого попелу.

Адже головна властивість, якою має володіти домашній текстиль, це безпечність – для вас і ваших близьких. І не забувайте про те, що на інтер'єрні тканини покладена важлива місія, забезпечувати комфорт і затишок, а також підтримувати гармонію в навколишньому середовищі, а не навпаки.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.