Особливості оформлення інтер'єру у романському стилі

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Особливості оформлення інтер'єру у романському стилі

Виникнення романського стилю приписується Європі XI-XIII століть, коли основним напрямком архітектури було будівництво церков і великих замків з товстими стінами. Саме завдяки такій тенденції житло з інтер'єром в романському стилі візуально нагадує середньовічну фортецю. Цей стиль став першою художньою системою раннього середньовіччя і розвивався під впливом Візантійського стилю, ранніх християнських форм і мистецтва півночі Європи.

Романський стиль в інтер'єрі

Для оформлення в романському стилі ідеальним варіантом стане просторий котедж. У власників невеликих квартир оформлення виконується дещо складніше, тому їм рекомендується використовувати для оформлення інтер'єру лише основні елементи романського стилю.

Розглянемо основні риси романського стилю.

Колір. Переважають темно-коричневі та темно-сірі тони вітальні та кухні. У той же час, спальня і ванна кімната можуть забарвлюватися в більш світлі тони, відмінно виглядатиме, наприклад, бежевий в контрасті з коричневим.

Підлога та стеля. Підлогове покриття при оформленні в романському стилі виконується, як правило, з натурального каменю, керамічної плитки або у вигляді мозаїки. Підлоги також нерідко застеляються килимами темних відтінків. Стелі найчастіше представляються у вигляді важких зводів або балкових перекриттів.

Оздоблення стін здійснюється за допомогою природного каменю або дерев'яних модулів. Сучасне оформлення в романському стилі виконується з використанням штукатурки темного кольору і настінного живопису. Ідеальним варіантом стануть стіни великої товщини. А оформлення віконних та дверних прорізів шторними тканинами – Renard, Dimas, Florida, Haiti, Oktan/Otto.

Меблі. У романському стилі використовуються прості дерев'яні меблі без зайвого пафосу. Найбільш частим явищем є обробка різьбленням і залізною фурнітурою. Меблі також можуть бути пофарбовані білою, чорною, червоною і коричневою фарбою, або оббиті тканиною такого ж кольору Renard, Umbria, Midori, Haiti. Ще однією родзинкою спалень, виконаних у романському стилі, є ліжка під балдахіном  (колекції Nigel, Ariel, Dimas).

Аксесуари та додаткові елементи інтер'єру. До основних додаткових елементів інтер'єру в романському стилі відносяться каміни, широкі ковані сходи, масивні колони і напівциркульні арки. Серед аксесуарів найбільш популярними є дзеркала, картини, великі вази, факели, теракотові статуетки, герби, лицарські обладунки і середньовічна зброя.

Вогнище з навісною витяжкою або елегантний камін стануть справжньою родзинкою вашого інтер'єру, а рельєфні зображення будуть відмінно поєднуватися з розписною кесонною стелею.

Романський стиль інтер'єру допоможе відобразити давньоримські традиції у вашому будинку і надати йому справжньої атмосфери середньовіччя.

Читайте також:

НЕОКЛАСИЧНИЙ СТИЛЬ – СУЧАСНИЙ ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕР'ЄР З ЕЛЕМЕНТАМИ ШИКУ
СТИЛЬ ШАЛЕ В ІНТЕР'ЄРІ МІСЬКОЇ КВАРТИРИ ЧИ ЗАМІСЬКОГО БУДИНКУ
СТИЛЬ АМПІР В ІНТЕР'ЄРІ – ДЕМОНСТРАЦІЯ ОФІЦІЙНОСТІ ТА ВАЖЛИВОСТІ ПРИМІЩЕННЯ
ЯПОНСЬКИЙ СТИЛЬ В ІНТЕР'ЄРІ - ЕСТЕТИЧНИЙ ДИЗАЙН БЕЗ НАДМІРНОСТЕЙ
ЯК ОФОРМИТИ ІНТЕР’ЄР В СТИЛІ ХІПІ?

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.