Про прекрасне мистецтво тканинної упаковки

НОВИНИ

Про прекрасне мистецтво тканинної упаковки

Про прекрасне мистецтво тканинної упаковки

  

Термін Furoshiki нерозривно пов'язаний з Японією та її культурою. Впродовж століть ці мальовничі шарфи супроводжували японців у різних сферах життя. Їх функціональність розвивалася впродовж років: вони широко використовувалися для зберігання особистих речей, під час переїздів, а також були частиною весільного обряду нареченої. Нині вони мають статус символу японської традиції. Ймовірно, Furoshiki увійшли до ужитку ще в 8 столітті нашої ери, але нинішнє значення з'явилося тільки десять століть опісля. Назва походить від матеріалу, вживаного у той час в громадських лазнях (sento), в які завертали мокрі рушники і одяг (слово "furo" означає ванна, а "shiki" - поширювати).

 

До того, як Furoshiki вперше стали використовувати у ваннах, воно було відоме як "hirazutsumi" - плоске покривало.

 

У звичайному розумінні це не що інше, як пучок тканинних хусток різного розміру. Традиційно використовується в Японії для намотування, упаковки і перенесення різних предметів. Furoshiki не бувають одного стандартного розміру - зустрічаються маленькі як долоня і великі як простирадла. Найбільш поширені квадрати із сторонами 45 см і прямокутники 68 см на 72 см Furoshiki можуть бути виконані з різних видів тканин, таких як шовк, креп, бавовна, віскоза і поліестер. Вони можуть бути гладкими, мати традиційний візерунок або бути тонованими в техніку "сибори". Furoshiki досі використовується в Японії. Сьогодні тканину в первісному вигляді найчастіше застосовують для упаковки коробок для сніданку (так званого bento), а також покриття столу під час сніданку.

 

 

Цей приємний і надзвичайно ефективний звичай поступово переселяється в наш будинок, як дизайн харчових продуктів. Можна так упакувати сніданок в школу або на роботу, або закуски на пікнік - що після розкладання Furoshiki вийде красива скатертина. Тканина, окрім прикраси, виконує ізолюючі і теплоізоляційні функції, тому може забезпечити відмінний подвійний захист. На даний момент, Furoshiki стають усе більш відомою подарунковою упаковкою у всьому світі. Це зростання популярності, окрім очевидного інтересу до азіатської культури і звичаїв, також, схоже, пов'язаний з екологічною тенденцією і пошуком нових способів відмови від пластикових пакетів, подарункової упаковки і т. д. Використання тканини замість пластикової упаковки, з урахуванням захисту довкілля, стає блискучим рішенням. У нашій культурі такий вибір продиктований ще і чисто естетичними міркуваннями. Сама крихітна річ, загорнута в химерну і декоративну тканину, додає велику цінність і є доказом відданості справі і уваги до одержувача. Furoshiki є відмінним рішенням для усіх, хто надає значення красивим предметам, любить і хоче святкувати приємні моменти, надає значення наповненню. Досить невеликого шматка тканини - квадрата або прямокутника, важливо, щоб він був не занадто товстим і підходив візуально. Найкраще підійде тонкий благородний шовк, що складений гнучкими лініями, переливається відразу декількома кольорами. Також підійде не занадто товста і жорстка бавовна . Ефективна тафта або бязь із структурою, що нагадує укладання і скручування пергаменту. Кожна з цих тканин надасть унікальний ефект хитромудрим вузлам Furoshiki.

 

 

Тканинна упаковка не лише красива, але і дуже практична. З простих вузлів Furoshiki можна створити сумку або красиву упаковку складної форми, яку проблематично упакувати іншим способом. Можна додатково збагатити Furoshiki, додавши сушену траву або квітку, гілочку гостролиста або ялівцю. Кінцевий результат залежить тільки від фантазії і креативності дарувальника. Укладання вимагає точності, згладжування і складного терплячого обгортання. Це можливість для дуже чуттєвого контакту з тканиною. Пропонуючи комусь подарунок, загорнутий в Furoshiki, ми виражаємо особливу повагу, доброту і увагу одержувачеві.

  

 

ТКАНИНИ З КОЛЕКЦІЇ DEKOMA, ЗГАДАНІ В СТАТТІ : 

 

 

JEDWAB  Вручну тканий шовк, виду шантунг, в 140 ефектних кольорах представляє колекцію Jedwab. Незвичайно елегантний і багатий, завдяки двоколірній нитці, кольорам і фактурі Jedwab є унікальною тканиною. При проектуванні інтер'єру потрібно брати до уваги, що тканина нестійка до сонячних променів, тому ми рекомендуємо використати підкладку при пошитті виробів. Зважаючи на натуральність, кольори від партії до партії можуть відрізнятися.

 

TRITON Triton - це декоративна, м'яка на дотик тканина, типу "дімаут" з легким блиском. Прекрасно підійде для декорування вікон у вигляді римських штор. Інноваційна технологія виробництва, вишукані кольори, разом з сучасним виглядом і шириною 300 см роблять цю тканину гідною вибору. Безпечний для здоров'я людини, що підтверджено сертифікатом OEKO - TEX® Standard 100. Рекомендована для сучасних житлових і громадських приміщень(готелів, ресторанів).

 

SPRING Spring - це приємна на дотик велюрова тканина з благородним блиском. Має ширину 280 см, що дозволяє виготовляти вражаючі декорації на вікна і розкішні покривала. Тканина представлена в широкій гаммі з 32 кольорів: відтінків сірого, фіолетового, рожевого, бірюзового. Радимо штори шити з підкладкою. 

 

PICTOR Колекція Pictor є декоративними і меблевими тканинами, з технічними характеристиками, що дозволяють ідеально використати їх для оббивки домашніх меблів. Це принтовані дизайни, в трьох кольорах на білій основі, з натуральною фактурою. Усі тканини з колекції можна доповнювати і поєднувати одну з одною. Вони відмінно виглядатимуть у інтер'єрах, оформлених в скандинавському, вінтажному, сучасному і мінімалістичному стилях

 

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.