PROSTONEBA – місце, де шукають натхнення та надихають

НОВИНИ

PROSTONEBA – місце, де шукають натхнення та надихають

 

PROSTONEBA – завжди захоплювались назвою цього архітектурного фестивалю. Вона така проста й багатогранна, водночас.

Чому ж вона так притягує? Який сенс несе? Що змушує цілу країну говорити про захід Prostoneba? Все просто – це місце, де шукають натхнення та надихають, де народжуються нові ідеї та знаходять шляхи їх втілення. І це все під нашим українським небом.

Юлія Блоха, регіональний керівник Interior Fabrics, також черпала знання та враження просто неба. І ось, що вона нам розповіла.

«Prostoneba – це неймовірна платформа для обміну досвідом та нових знайомств. Це можливість заявити про себе, свої ідеї та цінності, – каже Юля. – Та головне, я помітила, що люди прагнуть бути соціальновідповідальними, прагнуть створювати продукт не лише для власної вигоди. Вони мають вищу мету. І це дуже тішить.  

Гарним прикладом є проект кварталу майбутнього від будівельної компанії Пространство на Гераневой. У своєму проекті вони акцентують увагу на максимальному озелененню та збереженню довкілля. Тому всі будинки невисокі, мають просторі тераси-сади на дахах, а на подвір’ях є багато затінку та дерев.

І мені це дуже імпонує. Адже сучасні висотки, які підпирають небо – це мурашники, де люди навіть не знайомі із сусідами. Міста майбутнього мають бути не такими. Вони мають гармонійно вливатись в простір, бути комфортними та затишними. Тому дуже добре, що є компанії, які в першу чергу дбають про людей та довкілля, а не про миттєву фінансову винагороду.

Також хочу виділити, ще одну експозицію, яка мене вразила. Це робота Vozianov DesignOne pattern. Спідниця-стіл, предмети інтер’єру, які можна одягати та трансформувати в абсолютно незвичні речі – це просто розрив шаблонів.

Особисто для мене One pattern – це поштовх для того, щоб подивитись на звичайні предмети з іншої точки зору, подивитись на них, не обмежуючи себе стереотипами та традиційними трактуваннями.

Сьогодні, людей важко здивувати. І щоб досягти цього, треба наділити продукт іншою, особливою суттю, показати її із нестандартного боку. Треба руйнувати застарілі рамки і мислити майбутнім – мислити «як може бути», а не «як було». – ділиться думками Юля.  

Денис Дзорелашвілі, координатор з продажу меблевого напрямку Interior Fabrics, також відвідав фестиваль Prostoneba. І ось його враження:

«Відвідувати фестиваль Prostoneba вже стало доброю традицією. Це ніби приходити у гості до старих друзів. Обожнюю атмосферу, яка панує на події. Зустрічаєш багато друзів, знайомишся із новими цікавими людьми, спілкуєшся, ділишся думками та досвідом – одним словом насолоджуєшся всім, що тебе оточує, – розказує Денис.

А ще я помітив одну тенденцію, якою були прошиті багато доповідей та експозицій – це тенденція до  полегшення життя. Сьогодні, люди прагнуть отримувати готові рішення, які б були зрозумілими, цікавими і не створювали б їм проблем в майбутньому. Ніхто не хоче витрачати час на заглиблення у питання вузької спеціалізації.

Люди хочуть, щоб експерти продумали все за них і надали готову пропозицію. І це чудово. Адже, насправді, лише професіонал може знайти якісне вирішення конкретного завдання. А той факт, що українці нарешті почали довіряти вітчизняним експертам – це неймовірне досягнення кожного нашого підприємства.

Якщо ж говорити про видовищність, то сподобався спосіб презентації скла. Іменитим архітекторам давали бити і вони тестували скло на міцність. Так просто, але так геніально. Як на мене простота і стала головним трендом фестивалю.

А те, як інтегрують буддені речі у високий дизайн заворожує особливо. Запам’ятався колючий дріт, який після декількох вмілих рухів дизайнера перетворився в нереальний світильник, – ділиться враженнями Денис.

Такі речі надихають самому зайнятись творчістю. Головне – це натхнення і вміння подивитись на предмет по-іншому. А такі заходи, як Prostoneba, створені якраз для того, щоб цьому навчитись».

Ми дуже раді, що на теренах України стало вже доброю традицією проводити фестивалі такого типу. Вони гуртують однодумців і дають впевненість в тому, що кожен займається правильною справою.

Дякуємо організаторам за чудовий Prostoneba, який, в свою чергу, передає естафету Desing Living Dentency. З нетерпінням чекаємо! Зустрінемось там ;)

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.