Синтетичний текстиль з системою Zero Spot System - історія, технологія, використання

ОББИВНІ МЕБЛЕВІ ТКАНИНИ

Синтетичний текстиль з системою Zero Spot System - історія, технологія, використання

До синтетичного текстилю ми відносимо тканини з високим (більше 30% або повним вмістом синтетичних волокон. В основному це поліестер Pl та акрил Ac.  Поява ось таких синтетичних меблевих обивних тканин перевернула уяву про властивості тканин та значно підвищила наші вимоги до них.

Останні 10 років одним основним запитом стосовно меблевих тканин була потреба у високому функціоналі і легкості чищення. Дуже довгий час таку функцію як «захист тканин від забруднень» надавало захисне покриття від компанії Dupon Teflon, всім відомий тефлон. Однак, кілька років тому, лікарі висловили сумніви щодо безпеки цього покриття для здоров'я людини, що призвело до скорочення попиту на продукт з тефлоновим просоченням, а надалі і призвело до забороння в Європі прямого застосування цього покриття на тих елементах/частинах меблів, які можуть мати безпосередній контакт з дихальними шляхами або шкірою людини. Виробники декоративного інтер'єрного текстилю прийнялися завзято шукати способи заміни тефлону (Teflon).

На якомусь етапі компанією Італвеллюті була запропонована інноваційна тканина Flair Magic. Суть її іновацій полягала в застосуванні у виготовленні тканини спеціальної мембрани, яка діяла за принципом «памперса». Будь-який бруд, у тому числі і сліди від кулькової ручки або маркера, необхідно було не зчищати, а вдавлювати всередину, забруднення потрапляло в спеціальну камеру мембрани, де і нівелювалося.

Незважаючи на повну технологічність, відсутність шкідливих хімічних добавок і зовнішню красу тканини, її ціна ставала досить високою, процедура «чистки» не була особливо приємною і легкою, а здатність «поглинати» забруднення також мало свій ресурс. Тоді в 2008 році в текстильній промисловості проходять революційні зміни з винаходом нової системи захисту від забруднень Water-Repellent (відштовхування води). Саме на базі цієї системи компанія Італвеллюті (Italvelluti) першою випустила на ринок власну запатентовану систему захисту від забруднень Zero Spot System.

Надалі багато компаній наслідували її приклад, проте у 2008 році ми були першими. Отже, головні переваги цієї системи були: її екологічність і безпека в порівнянні з Teflon, велика «довговічність», адже тканина прекрасно зберігала зовнішній вигляд, і, звичайно, з'явилася така характеристика, як простота догляду за тканиною. Тепер практично всі основні побутові забруднення можна було досить легко відчистити за допомогою води і додаванням у воду різних додаткових інгредієнтів, наприклад, всі забруднення на водяній основі (кава, чай, вино ...) чистяться виключно водою; якщо потрапляють забруднення на жировій основі, то буде корисним у воду додати кілька крапель рідини для розщеплення жиру; якщо на спиртовій, - то спирту і так далі ...

Найскладніші забруднення рекомендується чистити за допомогою сильнодіючого засобу перхлоретилен, тобто - в хімчистках. З цією речовиною слід поводитися обережно, щоб після чистки на місцях плями не було світлого сліду.

На сьогоднішній день практично всі синтетичні тканини компанії Italvelluti мають покриття Zero Spot System. Це такі колекції/тканини як Zero Spot, DOC, Adamantio, Fantazea, Ballon, Tokio, Sabbia, Bambu', Panarea, Celtic, Positano, Amalfi, Pepe, Country collection ...

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.