Стінові панелі з тканини - комфортно і практично

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Стінові панелі з тканини - комфортно і практично

Нам часто хочеться змін: нових роботи, місця проживання, або хоча б гардероба. Нові відчуття, безумовно, з'являться, якщо щось змінити і в інтер'єрі будинку або офісу. На щось грандіозне і витратне зважиться не кожен, а от замінити оздоблення і створити текстильний декор хоча б однієї стіни за рахунок оригінальної панелі варто спробувати.

Незважаючи на вибір оздоблювальних матеріалів, популярна в минулому текстильна обробка сьогодні переживає відродження. Установка текстильних стінових панелей дозволить змінити будинок, створити свій індивідуальний декор стін, не використовуючи при цьому картини, арт-об'єкти та інші елементи. Прикрашені панелями стіни - це і красиво і практично, але про це поговоримо трохи пізніше.

Текстильні стіни: практичний сучасний спосіб оформлення або пережиток минулого?

З моменту своєї появи тканина служила людині не тільки одягом, а й матеріалом для облаштування житла, його додаткового утеплення. М'яка текстильна обробка стін - дизайнерський прийом, який використовували ще в античні часи - над стелею натягували тканину в Римі і Греції. У Персії щоб заховати нерівність стін їх задрапіровували. Протягом багатьох століть настінні килими складали основний декор і утеплення замків. Пізніше оксамитом, парчею і шовком оброблялися королівські палаци.

Сьогодні елегантність і аристократизм, екологічність і витонченість в інтер'єр вносять тканинні панелі. Панелі добре маскують всі дефекти стіни або стелі, чого не скажеш про шпалери або оббивку тканиною. Також під панеллю можна легко приховати ніші і комунікації з проводки. Сучасний споживач все частіше робить особливий акцент на екології навколишнього середовища. Тому текстильні, а значить "дихаючі" стінові панелі будуть бажаним декором в приміщеннях різного призначення - вітальні вони додадуть додаткову м'якість і затишок, робочому кабінету - презентабельність і шик, а дитячоій - безпеку.

Оскільки при виготовленні текстильних панелей часто використовують наповнювач (поролон, синтипон і ін.), То тепло- та шумоізолюючі якості приміщення збільшуються в кілька разів. Тканини та наповнювачі позбавляють від зайвого шуму, а спеціальна структура матеріалу дозволяє підібрати саме ту акустичну тканину, яка необхідна для вирішення конкретного завдання. Особливо це актуально при облаштуванні домашньої аудіостудії або кінотеатру, а також приміщень громадського відпочинку - кінотеатрів, театрів, кафе, караоке-барів і клубів. На думку фахівців, панелі поглинають низькочастотні (від 150 до 500 Гц) і високочастотні (від 500 Гц і вище) звукові хвилі. Як правило, ними покривають лише частину стін, інакше звуки будуть гаситися повністю.

Як декор стінові панелі можна використовувати для обшивки всіх стін, однієї стіни або в якості текстильного панно прикрасити лише її частину. Паралельно з тканиною функції оббивного матеріалу може виконувати шкіра, товсть, шкірозамінник і ін. Колір і малюнок обраної тканини можна вибрати на контрасті до основного кольору інтер'єру, або ж в тон з іншими оздоблювальними матеріалами.

Цей дизайнерський прийом використовують в різних стилях - від помпезної класики до арт деко, кантрі, хай-тека, етно- і екостилю. Серед практичних переваг панелей слід зазначити простоту в монтажі і легкість у догляді.

Які тканини застосовують для виробництва стінових панелей?

Для стінових панелей підійде більшість щільних артикулів, переважно меблевої тканини - жаккарда, велюру, оксамиту, рогожки, мікрофібри, штучної замші, флока. Не можна не відзначити також окремий вид тканин, оброблених спеціальними просоченнями, завдяки чому вони стають вогнестійка і протипожежні, а також не поглинають пил і бруд.

Меблеві тканини ви можете переглянути в нашому каталозі: https://interior-fabrics.com.ua/ua/fabric/purpose/1

Щодо дизайну тканин для панелей немає ніяких обмежень: в залежності від декоративної концепції інтер'єру це можуть бути однотонні, смужка, тартан, візерункові і фактурно об'ємні тканини. Існує кілька способів створення настінного декору:

• Класичні м'які панелі, зроблені з утяжкою, як на класичних м'яких меблях (так звана каретная стяжка або капітон). Для їх виготовлення використовують цільний шматок тканини (шкіри) на об'ємній підкладці, в подальшому створються утяжки - квадрати, ромби і ін. Для фіксації використовують декоративні ґудзики, стяжки, цвяхи, стрази та іншу фурнітуру.

• Стьобані панелі, для рельєфності яких використовується відстрочка матеріалу з пінополіуретаном (ППУ). Найчастіше цей декор складається з геометричних фігур. Тут відзначимо, що використання ППУ істотно знижує екологічні переваги тканинної панелі.

• Оздоблювальні плити, тобто окремі прямокутні, квадратні або ромбовидні модулі обтягують тканиною і з'єднують в мозаїчне полотно, з формуванням оригінального візерунка (подібно до печворк).

• Драпіровка панелей тканиною, виконана повністю або частково (часто використовують в готельних номерах, ресторанах, кафе, камінних залах).

• Принт, тобто нанесення на поверхню готової тканинної панелі ексклюзивного зображення методом цифрового фотодруку.

Все це додасть Вашому будинку естетики та затишку, тієї самої родзинки в створенні унікального інтер'єрного дизайну.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.