Стиль Арт-деко - функціональність та елегантність

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Стиль Арт-деко - функціональність та елегантність

Зосередивши увагу на мистецтві прикрашати інтер'єр будинку, не можна не згадати про стиль Арт-деко. Він характеризується рішучими, іноді нетиповими геометричними формами (асиметричність, багатогранність), майстерністю виробів та
функціональністю предметів у інтер’єрі. Арт-деко є втіленням елегантності, розкоші, функціональності та краси, та утворився поєднанням модернізму та неокласицизму.

Особливості

Цей стиль виник у Європі 20-х років XIX ст. у післявоєнний період, коли люди почали масово скуповувати предмети розкоші. Меблі в стилі Арт-деко, як правило, дорогі та ексклюзивні (з екзотичних порід дерев), вражають масивністю. Як аксесуари використовують: вази, підсвічники, дзеркала, картини, фото, настінні світильники, подушки… Кольорова гама - світлі та темні пастельні відтінки бежевого, коричневого, золотистого, срібного... Стіни, як правило, оздоблені смужками, в той же час вікна прикрашені довгими однотонними шторами до підлоги. Використовують чорно-білі смужки (стіни, меблі, текстиль), які імітують фортепіанні клавіші - це виглядає дуже ефектно та стильно. Та потрібно врахувати, якщо смужками прикрашені стіни, то меблі та штори варто обрати однотонні. Ну і звісно, не обійтись тут без хорошого освітлення: світильники з кришталю, з кованими елементами, прикрашені напівкоштовним камінням або позолочені.

Текстиль

Класично використовують важкі штори, портьєри з шовку або атласу, у однотонні, квітково-рослинні або геометричні орнаменти. До них пасують легкі та прозорі або напівпрозорі однотонний тюль. За бажанням, штори на вікні можна залишити напіввідкритими з красивими складками, або ж задрапірувати за допомогою підхвату/кисті. Пропонуємо переглянути підбірку шторних тканин - Cassiopeia, Nigel, Luna та тюлі - Maga, Rita.

Меблі

Дороговизну м’яких меблів у вітальні підкреслять оббивні натуральні меблеві тканини в геометричні (соти, смужки, кола, ялинка та ін.) малюнки та можна натрапити на оббивку або пошиті декоративні елементи меблів зі шкіри змії, крокодила чи зебри (етнічні мотиви), однотонну шкіру. Важливо є також зберігання гармонії кольорів між шторами, стінами, абажуром, покривалом (якщо це спальня), подушечками та оббивкою дивана, пуфіка чи крісел. Пропонуємо переглянути підбірку інтер'єрних декоративних тканин - Fancy Stella, Sene, Wonderful, Blossom, велюр - Hektor, Kasper, шкірзамінник Incisa, шкіра - Prosecco, I sapori del Vino, Barbaresco.

Цей стиль більше фокусується на функціональності, а прикраси завершують образ підкреслюючи елегантність інтер'єру. Стиль Арт-деко в дизайні інтер'єру квартири, будинку, офісу, салону, ресторану. готелю -завжди виграшний і яскравий варіант.

Читайте також: 

КЛАСИЦИЗМ – ДОБА ВАЖКОГО ТЕКСТИЛЮ, ЗОЛОТИХ ТА СРІБНИХ ІНТЕР’ЄРНИХ ПРИКРАС
СТИЛЬ ЕКЛЕКТИКА – ЦЕ БАЛАНС МІЖ МИНУЛИМ І СЬОГОДЕННЯМ
СТИЛЬ КІТЧ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ХОРОШИМ ПОЧУТТЯМ ГУМОРУ
ПРАВИЛА ФЕН-ШУЙ ДЛЯ ІНТЕР’ЄРУ В КИТАЙСЬКОМУ СТИЛІ
ЯК ОФОРМИТИ ІНТЕР’ЄР В ЄГИПЕТСКОМУ СТИЛІ?

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.