Стиль Кітч для людей з хорошим почуттям гумору

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Стиль Кітч для людей з хорошим почуттям гумору

Термін Кітч або Кіч виник у 1870 році в Мюнхені в середовищі місцевих художників-живописців, і спочатку стосувався лише зображень. Термін був зневажливий, а тепер є проявом почуття гумору та самоіронії. Ви можете бути здивовані, але Кітч – це не більше, ніж протест щодо традиційних понять смаку і стилю. Фахівці і дизайнери називають цей стиль пародією. Під час оформлення інтер'єру у стилі Кітч пам’ятайте, що Ви не обмежені правилами, але інтер’єр має бути кумедним та саркастичним. Поєднання непоєднуваного: асиметрія, дисгармонія – основний меседж стилю Кіч. Але пам’ятайте, якщо в приміщенні повна дисгармонія, то жити в ньому не комфортно.

Особливості

У стилі Кітч з легкістю можна поєднати непоєднувані матеріали такі як: пластик і яскравий велюр, штучне хутро і справжній оксамит, різьблені золочені багети і сучасні хромовані деталі. Не новиною буде використання бантиків, м'яких іграшок, рюш з гіпюру, штучних квітів. М’які та профільні меблі можуть бути різних стилів (Лофт, Класика, Еко...), форм (від геометричних до довільних), розмірів (великі, малі, середні), матеріалів (дерево, пластик, метал...). Наприклад, сучасний стіл зі скла/хрому та сервант XIX ст. Довільні поєднання яскравих кольорів, наприклад, фіолетовий і яскраво-лимонний, малиновий і блискучий зелений, рожевий і синій... Для створення цього стилю радимо використовувати елементи інших стилів, наприклад, Класика, Індійський, Лофт... Не обійтись тут і без імітації розкішних меблів та надлишку декорацій.

Текстиль

Жодних обмежень, обираєте те, що Вам до вподоби: патерни (однотонні, в смужку, в клітинку, квітково-рослинні, тематичні), матеріал (рогожка, велюр, жаккард, атлас, шкіра...). Поєднання різних принтів, яскраві візерунки та кольори, та фактур (гладкі, з форсом, з імітацією тріщин) збагатять інтер'єр. Пропонуємо переглянути шторні тканини: Versalles, Dimas, Palazzo Pitti, Henriette, Country Style, Indian Silk.

Меблі

Кітч не диктує жодних вимог до меблів, так як в цьому стилі їх немає. Дивани, крісла, столи, шафи… демонструють розкіш, це зазвичай імітації дорогих меблів. Наприклад, у вітальні поклеєні шпалери рожевого відтінку з малюнком Дамаск. Між двома вікнами під стіною стоїть диван оббитий велюром в хаотичний патерн кислотно-жовтого кольору над яким висить чорно-біла картина, а на дивані декоративні подушки в жовто-вишневі смужки. Перед диваном стоїть чотири пуфа оббиті фіолетовим велюром, які використовують замість столика. Навколо пуфів поставили два м’яких крісла оббиті кислотно-жовтим велюром, а ще два м’яких крісла – яскраво-рожеві з жовтими ґудзиками. Пропонуємо переглянути яскраві меблеві тканини – Palazzo PittiFancy, Abel, Country Style, Sokrates, Serenata.

Ми впевнені, що з стилем Кітч у Вас проблем не виникне – побільше екстравагантності та золота, і все буде наче у «кращих будинках прокурорів» :-)

Читайте також:

ЯК ОФОРМИТИ ІНТЕР’ЄР В ЄГИПЕТСКОМУ СТИЛІ?

ПРАВИЛА ФЕН-ШУЙ ДЛЯ ІНТЕР’ЄРУ В КИТАЙСЬКОМУ СТИЛІ

СТИЛЬ ЕКЛЕКТИКА – ЦЕ БАЛАНС МІЖ МИНУЛИМ І СЬОГОДЕННЯМ

КЛАСИЦИЗМ – ДОБА ВАЖКОГО ТЕКСТИЛЮ, ЗОЛОТИХ ТА СРІБНИХ ІНТЕР’ЄРНИХ ПРИКРАС

СТИЛЬ КОНСТРУКТИВІЗМ – ЕСТЕТИЧНО ТА ПРАКТИЧНО

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.