Стиль техно: елементи виробництва чи складу вдома

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Стиль техно: елементи виробництва чи складу вдома

Стиль техно виник під впливом технічного прогресу та почав формуватися ще в 80-х роках минулого століття. Свого піку він досяг у 90-х, коли більшості захотілося спробувати щось нове і незвичайне в оформленні інтер'єру.

Для цього стилю характерні кам'яні стіни, металеві двері, чітка геометрія ліній, стилізовані меблі та гвинтові сходи. Стиль техно вважається строгим і витриманим, тому не надто сприяє створенню затишної атмосфери. До основних канонів стилю відносяться футуристичне освітлення та візуальна схожість приміщень із виробничими. У якості прикрас застосовуються кольорові кабелі, труби, що стирчать, технічні деталі та штучно облуплена штукатурка.

Однією з найважливіших складових стилю техно є правильно підібрані освітлювальні прилади, які візуально повинні нагадувати професійні пристрої. Мерехтливі лампи, розташовані на підлозі та на стінах, дозволяють наповнити простір відблисками. Подібні лампи, як правило, дуже функціональні, вони витягуються, складаються і можуть повертатися в будь-який потрібний бік. Світильники з матового скла, виготовлені у вигляді колби, і люстри з гладких металевих пластин оригінальної форми використовуються для відбиття світла.

Найпоширенішими відтінками стилю техно є сірий, бордовий, хакі і «металік». Типовими предметами інтер'єру будуть відкриті балки перекриттів, стіни з грубою фактурою, металеві двері та сходи, а також антресолі-помости.

Меблі та штори в стилі техно

Важливими елементами даного стилю є металеві меблі з художньою перфорацією на полицях або перегородках. Стільці також мають специфічний зовнішній вигляд: вони можуть виконуватися у вигляді металевого листа, розташованого на ніжках із труб вигнутої форми, а табурети і взагалі можуть зовні нагадувати місяцеходи. Відмінно впишуться в інтер'єр також скляні столики на коліщатах або зі складними ніжками.

Для того щоб забезпечити зручність, в стилі техно все ж присутні м'які меблі. Тим не менш, в інтер'єрі використовуються дивани з низькими глибокими сидіннями на металевих ніжках. Дивани, як і крісла, одягаються в синтетичні чохли з додатковими кишеньками для пультів і газет. Доволі поширеними є меблі, оббиті гладкою блискучою шкірою, як з колекцїі Prosecco. Низькі пуфики, розміщені в зонах відпочинку, виглядають як покинуті безформні мішки у виробничому приміщенні та надають інтер'єру колоритності. Для таких пуфиків ідеально підійдуть тканини з колекцій Sorel, Mombasa, Baryt, Panarea

Прикрашені шторами житлові приміщення можна побачити вкрай рідко, зазвичай це комерційні заклади типу нічних-клубів, ресторанів, кафе.

Найбільш поширеними матеріалами для виробництва меблів у стилі техно є скло, залізо, кольоровий пластик і мінімальна кількість дерева.

Якщо вас можна назвати шанувальником усього оригінального і неординарного, стиль техно в інтер'єрі допоможе вам реалізувати свою індивідуальність.

Читайте також:
СТИЛЬ ФУНКЦІОНАЛІЗМ - РІШЕННЯ ДЛЯ АКТИВНИХ І ЕНЕРГІЙНИХ ЛЮДЕЙ
ОСОБЛИВОСТІ ОФОРМЛЕННЯ ІНТЕР'ЄРУ У РОМАНСЬКОМУ СТИЛІ
НЕОКЛАСИЧНИЙ СТИЛЬ – СУЧАСНИЙ ПРАКТИЧНИЙ ІНТЕР'ЄР З ЕЛЕМЕНТАМИ ШИКУ
СТИЛЬ ШАЛЕ В ІНТЕР'ЄРІ МІСЬКОЇ КВАРТИРИ ЧИ ЗАМІСЬКОГО БУДИНКУ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.