Сучасний інтер’єр в Марокканському стилі

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Сучасний інтер’єр в Марокканському стилі

Екзотичність Марокко привертає велику кількість відвідувачів, його східний шарм здатний вразити вибагливого західного туриста. Перші асоціації з Марокко - Алі-Баба та 40 розбійників з серії казок про 1001 ніч. Оформлення кімнат тут є дуже важливою справою.

Особливості

У справжньому марокканському помешканні є простора вітальня, одна або дві спальні з ванними кімнатами. У будинку/квартирі зберігаються традиційні елементи, такі як ручний розпис дерев'янихсклепінь, дорогоцінна штукатурка, старі портали, розкішні меблі, шахова підлога та багато предметів місцевих ремесел (ковані, зі скла, срібла). Стіни пофарбовані яскраво водонепроникним вапном, їх прикрашають красиво обрамлені дзеркала та фотографії із зображенням марокканських міст або відомих акторів. Стеля з брусів, по середині кований світильник, а на підлозі викладена плитка, частину якої прикриває перський килим. Кольорова гама - білий, золотистий, жовтий, оранжевий, охра, терракотовий, коричневий та традиційні теплі тони: синій, фіолетовий, червоний, рожевий.

Текстиль

Усю красу та затишність стилю можна передати за допомогою матеріалу тканин, малюнку на них та кольорової гами. Спальня виконана у червоному кольорі є хорошим прикладом Марокканського стилю. Віконні та дверні отвори відтворюють форму куполів мечеті (стрілчаста, арочна). Портьєри червоного кольору в дрібне золотисте вкраплення підв’язані кистями в тон. Над ліжком балдахін однотонного червоного кольору обшитий золотистою бахромою, а покривало на ліжку у коричнево-червоній гамі, перед ліжком строкатий пісочно-червоного кольору коврик.

Меблі

У вітальні можна поставити під одну стіну світло-бежевий диван, на дивані багато кольорових подушок в тематичний принт. По боках два крісла, теж світло-бежевого кольору, а по середині 2 маленьких столика (чорний-круглий, білий-квадратний). На столиках стоять прозорі свічники зі скла, таця з фруктами та пахощі. Навпроти дивану може стояти вмонтований камін, по боках на стінах великі картини. З одного боку біля стіни стоїть скриня з красивим тематичним різьбленням. З іншого збоку може бути телевізор, а біля нього DVD-диски плівок найвідоміших марокканських фільмів і, можливо, деяких книг, що зображують і які описують красу Марокко.

Підбірка тканин для декорування приміщення у Марокканському стилі: шовк - Indian Silk, мікрофібра - Patchwork, тюль - Maga, фурнітура - Pasmanteria.

Цей стиль, як і більшість національних (етнічних) стилів, передає харизму та особливості культури цієї країни, є надзвичайно динамічним та яскравим. У ньому багато сонця, природи та тепла, він уміло поєднав арабські, африканські та середземноморські мотиви в один барвистий калейдоскоп.

Читайте також:

ІНТЕР’ЄР У СТИЛІ СЕЦЕСІЯ (МОДЕРН) СПОВНЕНИЙ ДУХОВНО-ЕМОЦІЙНИМ І СИМВОЛІЧНИМ ЗМІСТОМ
СЕКРЕТИ ТУМАННОГО АЛЬБІОНУ АБО ІНТЕР’ЄР У АНГЛІЙСЬКОМУ СТИЛІ
СТИЛЬ АРТ-ДЕКО - ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ТА ЕЛЕГАНТНІСТЬ
КЛАСИЦИЗМ – ДОБА ВАЖКОГО ТЕКСТИЛЮ, ЗОЛОТИХ ТА СРІБНИХ ІНТЕР’ЄРНИХ ПРИКРАС
СТИЛЬ ЕКЛЕКТИКА – ЦЕ БАЛАНС МІЖ МИНУЛИМ І СЬОГОДЕННЯМ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.