Текстиль для декорування кухні

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Текстиль для декорування кухні

Якщо у вітальні збирається широке коло друзів та знайомих, то у кухні навпаки, ми зустрічаємо найближчих та ділимось найпотаємнішим у розмові за фліжанкою кави. Від зовнішнього вигляду кухні можна оцінити господиню по: чистоті, колористиці, меблях, текстилю. При виборі штор фундаментальну роль відіграє фасон (класичний чи сучасний стиль; рисунок: однотонний, смужки, клітинка, квітково-рослинний, тематичний, абстракція), колір (яскравий чи тьмяний, насичений чи блідий, а може комбінований) і тип тканини (атлас, натуральні, жаккард, льон...).

Габарити кухні в українських помешканнях в середньому складають 6-9 м². Підбираючи текстиль для кухні кожна панянка звертає увагу на такі критерії, як: якість, колір, матеріал та ціна. Як ми писали у попередніх матеріалах, в залежності від малюнку можна візуально збільшити чи зменшити приміщення. У маленьких/невеликих кухнях важливо не перестаратися з текстильним оформленням.

Пропонуємо Вам декілька фасонів/моделей штор для оформлення кухні: римські, Прованс, на люверсах.

Римські штори

Універсальний фасон для пошиття штор, який пасуватиме як у великій так і в малій кухні. За механізмом та виглядом ці штори нагадують жалюзі, лише з тканини. Форма штор тримається завдяки спеціальній конструкції з рейок. Відкрити та закрити вікно можна за допомогою спеціального механізму. Шиють римські штори з легких або щільних тканин, залежить від місця застосування. Крім універсальності римські штори мають невеликий розмір та можуть використовуватись у багатьох інтер’єрних стилях. Кріпити їх можна двома способами: в отвір вікна або на зовнішній карниз. Рекомендуємо переглянути колекції тканин для пошиття римських штор - Susane, Sky, Maga, Rita, Renard, Mineral, Haiti.

Штори в стилі Кантрі

Комплекс штор в стилі Кантрі виготовляється з декількох елементів, що закривають вікно на різних рівнях: пара короткого тюлю, що закриває вікно від середини до підвіконня, ламбрекену і двох довгих полотен, звисаючих по краях вікна від верхнього карниза до підвіконня. Рекомендуємо переглянути колекції тканин для штор в стилі Кантрі - Country style, Vasco, Sky, Sahara, Sandro, Ilaria, Salome, Egipto.

Штори на люверсах

Люверси - це спеціальні кільця (металеві, пластикові), у верхньому краю штори роблять круглі отвори куди накладають люверси, а згодом на круглий карниз крізь люверси вішають штори. Завдяки люверсам штори легко ковзають по карнизу і утворюють гарні рівномірні складки (драпірування). Обмежень серед матеріалу немає, це можуть бути легкі тканини - гардини або важкі - портьєри, до них пасують підхвати та кисті. Використовують один карниз або декілька різнорівневих, залежить від висоти кімнати. Після шаленої популярності штори на люверсах використовують не лише на кухні, а й в інших кімнатах будинку. Рекомендуємо переглянути колекції тканин для штор на люверсах - Maga, Rita, Midtown, Avrile, Boheme.

На що треба звернути увагу при виборі тканин на кухню?

Кухня - це те місце, де постійно є рух людей, запах їжі, збирається пилюка, дим, сажа, тому текстиль найшвидше забруднюється саме тут. При виборі текстилю для кухні треба звертати увагу на піктограми на тканині (умови прання, чищення і т.д.).

Для великих кухонь (сонячна сторона) пасуватимуть щільні/важкі, темні відтінки тканин, які будуть регулювати доступ сонячного світла та допоможуть візуально зменшити приміщення.

На противагу їм, легкі та світлі тканини використовують у невеликих кухнях, які візуально створюють ефект простору. Останні, прості та повітряні штори, не важко утримувати в чистоті (легко чистити, після прання не зберігають запах їжі, швидко сохнуть). Найкращим варіантом для оформлення вікон у кухні буде матеріал: льон, органза, шовк або бавовняні тканини.

Який обрати колір тканин для кухні?

- Якщо при виборі штор, перше чим Ви цікавитесь є вартість, то вибирайте штори в тон до меблів. Якщо ж Ви хочете вишуканий текстиль, то вибирайте штори в тон до кольору стіни.
- Якщо кухня є багатобарвною, то варто підібрати колір штор до кухонного фасаду.
- Якщо Ви обрали штори нейтрального кольору, до них пасуватимуть кольорові деталі в тон до інтер’єру (підхват з брошкою або китиці, ламбрекен, облямівка).
- Якщо Ви вирішили додати яскравих кольорів інтер’єру через текстиль, то варто робити це в комплексі (штори, скатертина, підхвати та серветки).

Прикрасьте стільчики чохлами з рюшами, застеліть стіл вишуканою скатертиною і все, можна чекати гостей.

Читайте також:

ТЕКСТИЛЬ ДЛЯ ДЕКОРУВАННЯ ВІТАЛЬНІ

ТЕКСТИЛЬ ДЛЯ ДЕКОРУВАННЯ ДИТЯЧИХ КІМНАТ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.