Текстиль та настрій у інтер'єрі

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Текстиль та настрій у інтер'єрі

Текстиль, як наймобільніша складова інтер'єру, підкреслює стильове рішення і логічно завершує інтер'єр. Тобто тканини оживляють приміщення і створюють наш настрій. І якщо розібратися що таке цей самий настрій, то його можна охарактеризувати, як "тимчасові відрізки, частки чогось великого і вічного, розфарбовані в той чи інший колір, в те чи інше почуття". Так само і наші приміщення складаються з деталей і аксесуарів, об'єднаних спільною ідеєю або концепцією.

Будинок - важливий показник індивідуальності людини. Саме тому сучасні дизайнери висунули гасло: «Ми - те, як ми живемо», розділивши всіх споживачів на чотири умовних типи, яким відповідають тенденції інтер'єрного оформлення:

1. Історики, які дбайливо зберігають традиції і цінності минулого, захоплюються майстерними творіннями, люблять шик і цінують історичні надбання. Палітра такого інтер'єру дещо приглушена, світлі тони майже відсутні.

2. Ексцентрики - це сучасні денді, «богема», шукачі новаторського і унікального, амбітні власники екстравагантних трофеїв і поціновувачі сучасних творів мистецтва. Вибір колірної гами дуже лояльний - тут можуть використовувати як багаті і насичені, так і приглушені відтінки, які створюють яскравий і барвистий образ, що поєднує елегантність і екзотику.

3. Винахідники - розважливі і вільні мислителі, експериментатори, які цінують неординарність, все нове і цікаве. Їхня доля - пригоди, подорожі, нові невідомі світи. Для них характерна палітра пристрасті, інтенсивна гра живих тонів, що включає контрасти суворого і яскравого, гарячого і холодного.

4. Геологи -захисники природи, заглиблюються в її таємниці в надії знайти нове і непізнане. Вони використовують природні, неяскраві кольори.

Щоб інтер'єрне наповнення найкращим чином відповідало нашому світовідчуттю і не вносило нічого випадкового і дратівливого, вибирайте колір і малюнок текстилю усвідомлено, щоб вийшов гармонійний текстильний ансамбль - оббивка для меблів, штори, покривала і всілякі аксесуари мають доповнювати один одного. Крім того, з тих недавніх пір, коли інтер'єр став особливо тактильним і дружнім до людини, всі предмети в ньому отримали ще одну важливу функцію - викликати приємні відчуття і настрій при дотику до них.

У першу чергу це стосується тканин, які повинні мати відповідну фактуру. Сучасні фактурні тканини часто виступають в ролі самостійного елементу декору і задають стиль в інтер'єрі, також дуже красиво вони виглядають, наприклад, зі шкірою (шкірзамінником, мікрофіброю). Останнім часом популярності набирає «вживлення» у текстильні структури різних сторонніх матеріалів - металевої нитки, перламутру, шкіряних, целюлозних або навіть пластикових "ниток". Різноструктурні тканини повинні "дружити" між собою. Часто це завдання вирішують використанням схожого малюнку, фактури чи кольорів тканини-компаньйонів.

Подібно тканинам для одягу, на інтер'єрний текстиль також впливають мода, актуальність і популярністі. Сьогодні класика з великою кількістю багатого текстильного оздоблення поступово втрачає свою актуальність серед вітчизняних споживачів (в Європі цей стиль вже давно не користується такою популярністю). Також гламур з золотом і стразами залишився в минулому, а шовк і оксамит якщо і використовуються, то лише в скромній і непомітній комбінації. Трендовою стає простота, тобто тканини з нескладними структурами, в пріоритеті - льон, бавовна, вовна. Прості натуральні тканини особливо затребувані при оформленні приміщень в стилях еко і кантрі (прованс, рустик). Менш помітна роль текстилю в інтер'єрах мінімалізму і хай-тек, і вже в повній мірі він здатний передати національний колорит у етно-інтер'єрах, де основними прийомами стає використання насиченого колориту і строкатих фарб, ритміки і орнаментики.

Приємна мінливість тканин

Саме завдяки текстилю можна привнести фарб і різноманітного настрою в інтер'єр, навіть залежно від сезону. Для просторих віталень в основному використовують тканини насичених кольорів і виразних малюнків. Спокійна "палева" гама і нейтральний фоновий текстиль задають спокійний настрій інтер'єру спальні, створюють теплоту і затишок. Виграшно, якщо покривала на ліжках гармоніюють з дизайном віконних фіранок. Враження легкості і чарівності інтер'єру створять різноманітні тюлеві тканини - вуаль, органза, сітка; а весняний дощ чи сонячні промені добре зімітує струмливий серпанок. У дитячій кімнаті створення яскравого і життєрадісного настрою особливо важливе завдання, яке декоратори вирішують за допомогою штор і гардин. Для цього вибирають легкі натуральні тканини з кумедними або веселими принтами.

Якщо вам хочеться внести в інтер'єр розмаїтість або поміняти його під свій швидкоплинний настрій, вам допоможуть декоративні подушки. Це просте і швидке рішення для додання свіжості вітальні або спальні, і що позитивно - їх можна використовувати багато, вносячи, таким чином, як ностальгічні, так і дуже сміливі нотки. Непривабливі крісла та дивани отримають новий оригінальний вигляд за допомогою модних чохлів, накидок чи покривал. Світлі однотонні чохли створять в кімнаті урочисту атмосферу, а для неформальної вечірки підійдуть чохли з ексцентричним принтом.

Як би не змінювалася мода на інтер'єрний текстиль, пам'ятайте, що Ваші вподобання і настрій повинні панувати в будинку!

Пропонуємо обрати інтер'єрні тканини для штор, меблів, декору у КАТАЛОЗІ

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.