Тканини «для вулиці». Облаштування домашнього затишку поза домом - практично і без зайвих витрат

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Тканини «для вулиці». Облаштування домашнього затишку поза домом - практично і без зайвих витрат

З приходом тепла все більше часу хочеться проводити на свіжому повітрі. І думки про облаштування домашнього затишку переключаються на простір поза домом. Ресторани і кафе відкривають літні майданчики, прикриваючи своїх відвідувачів витонченими тканинними парасольками або квітчастими маркізами від спекотного сліпучого сонця або від дощу. Саме тоді і постає питання: як же відтворити атмосферу домашнього тепла і комфорту під дощем, при вітрі або на спеці? І при цьому залишитися в піднесеному настрої, зберегти затишок для своїх гостей, близьких і рідних, і ... не принести шкоду майну?

При сучасних можливостях, в епоху правління інноваційних технологій, не страшний ні сніг, ні спека, ні дощик проливний. З огляду на те, що сьогодні створюється безліч варіантів меблів виключно для її експлуатації на вулиці. Але підійдемо до питання серйозно! Меблі - це не просто меблі, не просто готовий продукт, цілісний і непорушний, це збір матеріалів! І кожен з цих матеріалів несе відповідальність за ваш стан, кожен може вистояти, як стійкий олов'яний солдатик, і захистити вас від незгоди, або ж підвести...

Дерево, метал або пластик? Або ж і те, і друге, і третє? А оббивка? А тканини для скатертин і серветок, для парасольок і маркіз? А чохли для меблів? Перш, ніж зробити вибір, потрібно ретельно вивчити властивості і обробки всіх тих матеріалів, які ви хочете бачити в своєму ресторані, в своєму саду або на веранді. І найбільш тонке і делікатне питання - це підбір тканини. Адже саме тканина - найніжніша складова. Тканина - це наповнювач, начинка, суть і душа ваших меблів.

Садові меблі - здавалося б, немає нічого небезпечніше для меблів, ніж вулиця. Пил, бруд, дощі, комахи, палюче, нічого навкруги не шкодуюче, сонце і ще безліч інших небезпек, які після прекрасного теплого сезону (а іноді і під час нього) виливаються в цвіль, дірки і так далі. Тому в старі «добрі» часи для саду та городу, веранд і лоджій використовувалася виключно постарілі, протерті, які втратили пристойний вигляд меблі, які соромно поставити у вітальні, але шкода викинути. Але ці часи минули!

Серед безлічі декоративних тканин сьогодні особливе місце займають спеціальні тканини для вулиці, котрі власне створювалися спеціально для оформлення екстерєрів. Наберіться сміливості і зважтеся на хороші довговічні садові меблі, яка вірою і правдою прослужать вам. А також не пошкодуйте коштів на добротні маркізи і тканини для навісів і парасольок, адже це найбільш вразливі матеріали, вони приймають на себе всі удари погоди. 

Сучасні оббивні тканини для вуличного використання створюються з синтетичних волокон за допомогою інноваційних технологій, завдяки яким вони протягом довгого часу не втрачають свого кольору, вони стійко витримують сонячні промені і залишаються все такими ж, якими ви їх вибирали в салоні. Вони міцні і щільні, тому погано пропускають воду і швидко висихають. Крім того, завдяки спеціальному просоченню, такі тканини дуже легко чистяться - за допомогою мильного розчину і губки, а також не схильні до дії цвілі, не гниють і, найголовніше, цілком і повністю безпечні для вас і навколишнього середовища (не містять формальдегідів). У цих тканинах також не живуть бактерії - навіть про такі нюанси подумали європейські виробники декоративних тканин. Також вони мають високі показники тесту Мартиндейла - тесту на стирання! На Interior Fabrics, наприклад, представлена ​​колекція тканин тревіра Aspen. У наших шоу-румах у Львові, Києві, Дніпропетровську та Одесі представлено кілька сотень варіантів тканин для вулиці і яхт. Ще один цікавий варіант - оббивна тканина Sorrento (Italvelluti).

Якщо говорити про шторb, тюлm і портьєри для великих французьких вікон, альтанок, веранд і відкритих терас - відповідь аналогычна! Шукайте тканини спеціалізованого призначення з певним просоченням! Як, наприклад, тюлі з колекції Sky з просоченням X-Fire - розроблені спеціально для сфери ХоРеКа. Крім того, варто згадати, що багато тканин для оббивки також можуть бути використані в якості штор - навіть дуже вдало, стильно і оригінально, і ніхто ніколи не розпізнає в них оббивку.

Як і мало хто зможе розпізнати в спеціалізованих тканинах для вулиці синтетичні тканини. На вигляд і на дотик вони нічим не відрізняються від натуральних. Гладкі і пухнасті, теплі і холодні, з плетеною текстурою - грубою і неоднорыдною, шовковичтою і гладенькою. Вибір фактур - дуже великий, як і вибір патернів і забарвлень.

Деякі тканини мають окрему сертифікацію і можуть бути використані на яхтах та інших плавальних засобах. Особливість в тому, що ці тканини не сприйнятливі до солоних бризок і потрапляння води. На таких оббивках не залишається некрасивих солоних патьоків, що так псують зовнішній вигляд меблів.

Що стосується готелів, ресторанів, барів і кафе, то на це питання у Interior Fabrics є своя відповідь - окремі каталоги тканин призначені виключно для сфери ХоРеКа. Ці тканини «за своєю природою» володіють відповідними властивостями, вони мають спеціальну обробку, яка цілком безпечна для тих, хто з ними контактує, і для навколишнього середовища в цілому. Вони мають більш тривале життя, ніж тканини, не призначені для щоденної експлуатації «в екстремальних умовах». Вони брудовідштовхуючі, максимально зносостійкі, не вигоряють на сонці, деякі з них навіть водовідштовхувальні. Крім того, скатертини, серветки, чохли для меблів з тканин розділу ХоРеКа не вимогливі у догляді, а чистяться за допомогою підручних засобів: сухої м'якої тканини або ж губки і нейтрального миючого засобу. З такими тканинами, пролити сік, вино або що-небудь міцніше на стіл або навіть крісло - не проблема, що пролилося легко видаляється серветкою. Ніхто не помітить незручний конфуз, а тканина не залишить доказів!

Але пам'ятайте, що якою б не була тканина або ж будь-який інший матеріал - він вимагає догляду. Нехай не ретельного і щоденного, але регулярного. Доглядайте за улюбленими речами, і вони відповідатимуть вам взаємністю.

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.