Як оформити інтер’єр в стилі Хіпі?

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Як оформити інтер’єр в стилі Хіпі?

Хіпі - це міжнародний молодіжний рух 60-70-х років, який зародився у США та мав на меті посприяти розширенню прав та незалежності громадян. Ця контркультура глибоко вплинули на мистецтво, музику та дизайн тієї епохи. Якщо коротко схарактеризувати представників течії хіпі, то це є любителі легких наркотиків, музики, вегетаріанства та проповідники любові, як вищого сенсу існування людства. Найяскравішим представником течії Хіпі у музиці є The Beatles, плакати якого будуть одним з символічних елементів інтер’єру. У цій статті ми поділимось декількома порадами по оформленню інтер’єру в стилі Хіпі.

Особливості

Аксесуари допоможуть створити особливу атмосферу в інтер’єрі, у нашому випадку - подорож у часі. Обов’язковим настінним елементом є картина або малюнок - знак Хіпі (хрест світу, який символізує “Рух за ядерне роззброєння”).

На журнальних столиках стоять свічки та пахощі, лампа-лава з кольоровими рідинами, що переміщаються в середині. Представники руху хіпі намагаються жити в злагоді з людьми та природою і це можна побачити по кольоровій природній гамі: оранжевий, малиновий, жовтий, зелений та фіолетовий. У домі завжди є кімнатні рослини в ротангових горщиках або оформлені текстилем схожим до ротангу. У стилі використовуються насичені кольори, які зображено на колажі. Стіни часто оброблені флуоресцентними фарбами, які поглинають світло та перетворюють його у видиме випромінення. Меблі прості, а матеріали для меблів використовують натуральні, наприклад, якщо столик, то дерев’яний. Стиль Хіпі поєднує впливи інших стилів, це індійські, марокканські або етнічні малюнки.

Текстиль та Меблі

Хіпі використовують текстиль для оформлення вікон, стелі, стін та підлоги. До прикладу, текстильне оформлення великої вітальні у стилі Хіпі. Більшу частину підлоги прикрашає м’який ворсовий килимок малинового кольору. Тло стіни та стелі у кімнаті рожевого кольору, з різними за величиною зображеннями кольорових квітів, з двома великими вікнами, які оформлені легкими напівпрозорими тюлями та зеленими шторами. Стіну від стелі від’єднює широкий оранжевий плінтус. Під одним вікном є диван рожевого кольору, а під іншим - оранжевого. Багато подушок зі східними принтами, наприклад, пейслі. Перед диванами журнальні столики жовтого кольору та фіолетовий пуф у вигляді серця.

Пропонуємо Вам переглянути підбірку меблевих тканин у стилі Хіпі - велюр, бавовна, натуральна шкіра; шторні тканини - органза, шовк, бавовна, льон. А для передачі атмосфери Хіпі радимо послухати пісні The Beatles та Janis Lyn Joplin.

Читайте також:

СУЧАСНИЙ ІНТЕР’ЄР В МАРОККАНСЬКОМУ СТИЛІ
ІНТЕР’ЄР У СТИЛІ СЕЦЕСІЯ (МОДЕРН) СПОВНЕНИЙ ДУХОВНО-ЕМОЦІЙНИМ І СИМВОЛІЧНИМ ЗМІСТОМ
СЕКРЕТИ ТУМАННОГО АЛЬБІОНУ АБО ІНТЕР’ЄР У АНГЛІЙСЬКОМУ СТИЛІ
СТИЛЬ АРТ-ДЕКО - ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ТА ЕЛЕГАНТНІСТЬ
КЛАСИЦИЗМ – ДОБА ВАЖКОГО ТЕКСТИЛЮ, ЗОЛОТИХ ТА СРІБНИХ ІНТЕР’ЄРНИХ ПРИКРАС

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.