Як почистити диван в домашніх умовах

ТЕКСТИЛЬ У ІНТЕР'ЄРІ

Як почистити диван в домашніх умовах

 

Коли забруднився улюблений диван, готові закластись, що дядько Google дізнається про це найпершим. Кожен починає активно вишукувати поради в інтернеті, навіть не підозрюючи, що відповідь треба шукати у меблевому магазині.

Коли людина обирає оббивку для своїх меблів, вона звертає увагу на склад, візерунок, виробника. Та, на жаль, мало хто цікавиться правилами догляду за конкретно обраною тканиною.

Ми вас розчаруємо – єдиного правильного алгоритму догляду за м’якими меблями не існує. Кожна тканина веде себе під дією тих чи інших реагентів по-різному. Саме тому, обов’язково  потрібно уточнити в продавця – як доглядати за тканиною, аби диван чи крісло якомога довше зберігали свою естетику.

1. Умовні позначення

Усю необхідну інформацію ви можете дізнатись і самі. Вам варто лиш взяти до рук каталог тканин. Якщо він справді професійний, такий як, наприклад, каталоги Persempra чи Italsenso, тоді ви точно знайдете усі необхідні позначки догляду та детальну інструкцію-рекомендацію.

2. Правильні засоби

Перш за все, виключіть використання хлорвмісних засобів. Так, вони добре справляються із забрудненнями, але таку ж нищівну дію мають і на тканину. Використовувати хлорвмісні засоби можна лише в тому разі, якщо на каталозі із текстилем є відповідна позначка.

До речі, радимо не комбінувати різні засоби, а використовувати якийсь один. Не впорався? Не спішіть поверх нього пшикати щось інше. Зачекайте і спробуйте новий засіб згодом.

3. Усе або нічого

Якщо пляма є доволі великою, піддайте чищенню усю поверхню тканини, тобто чистіть усе сидіння, чи усю спинку дивану. Це потрібно для того, щоб уникнути мильних розводів та переходу із чистого в брудне.

Так, це займе більше часу, але, повірте, не дотримавшись цього правила - ви можете зробити ще гірше, ніж було до чистки.

4. Усе геніальне – просто

Не придумуйте велосипед. Візьміть теплу воду, губку і легкий розчин господарського мила. Пройдіться по плямах і залиште тканину в спокої хоча б на пів години.

Порада: не не переборщіть із водою – пам’ятайте, що всередині дивану є ще поролон, який потім буде довго сохнути.  

Після того, як бруд відмокне – добре протріть тканину ще раз, але вже чистою водою.

Якщо ж забруднення не відчистилось – є декілька варіантів:

- Накрити меблі покривалом
- Змініть оббивку
- Відправте диван на дачу, а додому купіть новий.

Якщо вам до душі другий або третій варіанти, радимо почитати про те «Як не пошитись в дурні, купуючи оббивку? Чеклист для перевірки себе» та «It's alive! Друге життя старого дивану».

P.S. Щоб у вас більше ніколи не виникало проблем із чищенням оббивки, обирайте тканини із системою захисту від забруднень. Радимо оббивку колекцій Persempra та Italsenso. Завдяки запатентованому просоченню Nano Stop та Zero Spot – тканина відштовхує бруд, а догляд обмежується водою та серветкою.  

Натхнення та поради

Уся корисна інформація завжди під рукою. Підписуйтесь на розсилку!

 

Вхід на сайт

Переваги реєстрації

  • знижки до 10% на продукцію та послуги при замовленні з сайту;
  • інформаційна підтримка
  • можливість стати Партнером
Умови реєістрації

форма реєстрації

+38

ДЯКУЄМО ВАМ ЗА РЕЄСТРАЦІЮ

Спеціальні умови діятимуть після активації Вашого облікового запису. Дочекайтеся підтвердження на електронну пошту.